Το Forbes αποκαλυπτει το Ναυαρίνο που έρχεται για να συντρίψει πάλι τους Οθωμανούς!

Αφιέρωμα που προκαλεί σοκ και εφιάλτες στην Τουρκία, από τον εκδοτικό κολοσσό των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποτελεί παγκόσμιο thank tank

Το forbes γράφει ξεκάθαρα ότι η Τουρκία έχει πλέον απέναντι της μία γιγαντιαία ναυτική συμμαχία!

Ο εφιάλτης του νέου Ναυαρίνου, κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του Ερντογάν!

Με ένα εκτενές αφιέρωμα στα τεκταινόμενα στην ανατολική Μεσόγειο, το Φορμπς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία έχει πλέον να αντιμετωπίσει ενωμένες ναυτικές δυνάμεις που μαζί συνιστούν μία ναυτική υπερδύναμη.

 

Με μία εκτενή αναφορά στις δομές και τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, γίνεται μία λεπτομερής αντιπαράθεση που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Καθώς το Φορμπς θέτει απέναντι στην Τουρκία όχι μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά το Ισραήλ, την Γαλλία και την Αίγυπτο! Τις οποίες χαρακτηρίζει ως εχθρικές δυνάμεις που αντιτίθενται στους Τουρκικούς σχεδιασμούς για την ανατολική Μεσόγειο.

 

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η ανάλυση αυτή ενός αμερικανικού μέσου που θεωρείται παγκόσμιο think tank, είναι εξέχουσας σημασίας για τις εξελίξεις. Το Φορμπς δεν θα προέβαινε ποτέ σε αυτή την ανάλυση, εάν δεν είχε διασταύρωση από διάφορες πηγές την στάση που θα τηρήσουν οι συγκεκριμένες χώρες που αναφέρει στο άμεσο μέλλον.

 

Και η ανάλυση του είναι απολύτως εμπεριστατωμένη, διότι δεν εμπλέκει ούτε την Αμερική, ούτε την Γερμανία, ούτε την Ιταλία, ούτε την Ισπανία. Διότι εμείς έχουμε ζήσει στο πετσί μας την διγλωσσία και τις ίσες αποστάσεις από χώρες που θεωρούνται σύμμαχοι και εταίροι. Στις κρίσιμες στιγμές όμως, νίπτουν τας χείρας τους αφήνοντας την Ελλάδα μόνη απέναντι στην Τουρκία.

 

Το Ισραήλ όμως, εκδηλώθηκε ανοιχτά και με σαφήνεια. Η Αίγυπτος το ίδιο. Η Γαλλία πέρασε από τα λόγια στα έργα και έστειλε μαχητικά και πολεμικά πλοία. Είναι λοιπόν μία ανάλυση βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, που δείχνουν ότι η Τουρκία οδεύει σε ένα νέο Ναυαρίνο. Και αυτός είναι ο εφιάλτης του Ερντογάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.