Ηχηρό μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άγκυρα: Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε

Την κόκκινη γραμμή για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης. Αφού εξήγησε πως η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή είναι το πρώτο μέλημα όλων και πως αυτή είναι και η επιδίωξη των ΗΠΑ, η απόφαση που ενστερνίζεται και η ελληνική κυβέρνηση για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι σαφής: «Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε ακόμη πως «οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

Ενώ ξεκαθάρισε πως πρώτο μέλημα της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί», είπε ο Ναύαρχος Αποστολάκης.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις αυτές που δίνουν το στίγμα για το ηθικό και την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, γίνονται ενώ προετοιμάζεται η τριμερής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ που είναι ένα ακόμη βήμα διασφάλισης των αμοιβαίων συμφερόντων στα ενεργειακά, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: hellasjournal.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.