Navtex για καφέ στην Ακρόπολη εξέδωσε ο Ερντογάν – Το απαγορεύει το Διεθνές Δίκαιο απαντά ο Δένδιας

Δυστυχώς αυτή θα ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών στο ακραίο σενάριο του τίτλου.

Ανάλογη δηλαδή με αυτή κατόπιν της νέας τουρκικής πρόκλησης περί ερευνών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα.

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

Έτσι απάντησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στον Ταγίπ και κέρασε κι ένα λουκούμι τον Τούρκο πρέσβη για να του μεταφέρει το μήνυμα.

Είμαστε σίγουροι ότι ο κουμπάρος σκιάχτηκε από το στρίμωγμα της κερκυραίικης αλεπούς, του έπεσε το ζάχαρο, και έσπευσε πάραυτα να καταναλώσει το αγαπημένο του πετιμέζι από βατόμουρο που τον προστατεύει από τον κορονοϊό για να το ανεβάσει.

Ελπίζουμε, αν τελικά μπουκάρει τουρκικό καράβι στην Κρήτη για έρευνες να το σταματήσουμε και να μην το πάρει ο αέρας όπως το Oruc Reis και βρεθεί κατά λάθος έξω από τα Χανιά.

Βέβαια, αυτή η εξέλιξη δεν θα δυσαρεστούσε διόλου την πρωθυπουργική αδελφή, καθώς θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την βουλευτή Χανίων να παζαρέψει με τα μεμέτια την συμφωνία που ορέγεται.

Στο μεταξύ, κάποιοι fake πατριώτες υπουργοί επιχειρούν να υποβαθμίσουν τις προκλήσεις λέγοντας… μην τσιμπάτε γιατί ο Ερντογάν καταρρέει στις δημοσκοπήσεις εξ ου και οι τσαμπουκάδες.

Πάλι καλά που δεν επανέλαβε τα περί… μικρής διαφοράς μερικών δεκάδων μέτρων που επικαλέστηκε ο Δένδιας για να μας πείσει ότι η χώρα δεν είναι αντιμέτωπη με ένα σκηνικό νέων Ιμίων στον Έβρο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ταγοί μας θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι όλο αυτό το διάστημα ο Ερντογάν… μας μετράει όπως ακριβώς κάνει το φίδι προτού κατασπαράξει το θήραμά του.

Κι εφόσον δεν πράξουν τα αυτονόητα, ήτοι την ανακήρυξη ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια για να βρεθεί προ τετελεσμένων ο σουλτάνος, την κατάλληλη στιγμή θα κάνει την κίνηση ματ.

Εκτός κι αν ο Μητσοτάκης επιθυμεί μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη για να υλοποιηθεί το καζάν – καζάν του Ντόκου και να κλείσει η συμφωνία της Ντόρας, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά της δεν τρέχει και τίποτα αν χάσουμε το Καστελόριζο διότι θα εξασφαλίσουμε την κυριαρχία στα υπόλοιπα νησιά.

Πάσα διευκρίνιση δεκτή.

Θα επανέλθουμε…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.