Ιστορική νίκη κατέγραψε η Ελλάδα στην σύνοδο των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ.

ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ
Ιστορική νίκη κατέγραψε η Ελλάδα στην σύνοδο των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ.
Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της Τουρκίας, για ακόμα μια φορά η συμμαχία αποφάσισε την παραμονή των νατοϊκών δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Αιγαίο.
Η εξέλιξη αυτή είναι καταλυτική καθώς η Ελλάδα απέσπασε και την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό την προεδρία Τραμπ πλέον,  που κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα πληρεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, οπότε δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των νατοϊκών δυνάμεων από την φύλαξη των ελληνικών συνόρων και η όποια υπαναχώρηση νατοϊκών δυνάμεων μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου υπουργού άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν αφορά την Ελλάδα. Η Τουρκία απομονώθηκε πλήρως στην σύνοδο, αφού τα στοιχεία που παρέθεσε η Ελληνική πλευρά ήταν καταλυτικά για την επιτυχία της εφαρμογής του σχεδίου καταπολέμησης των δουλεμπόρων – διακινητών.
Η δήλωση του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, μετά το πέρας των εργασιών:
«Αποτελεί σημαντική εθνική επιτυχία, η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ για τη συνέχιση της επιχείρησης SNMG 2 στο Αιγαίο, παρά τις διαφωνίες της Τουρκίας.
Η απόλυτη πλειοψηφία των Υπουργών Άμυνας, με εξαίρεση την Τουρκία, δέχθηκε ότι αυτή η επιχείρηση είναι επιτυχημένη. Η ανακοπή των προσφυγικών ροών, με την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ, θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες από την άλλη πλευρά του Αιγαίου που θέλουν να περάσουν προς την Ευρώπη.
Έθεσα το θέμα των 15 χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών και την παραμονή των Δυνάμεων. Έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Υπουργών. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους Υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ για την αποδοχή των ελληνικών θέσεων».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.