Ο νέος Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία υποκλίθηκε στον Ερντογάν

Στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα είχαμε πρεσβευτή έναν δαιμόνιο διπλωμάτη και πατριώτη, τον Πέτρο Μαυροειδή. Ο Πέτρος Μαυροειδής αντικαταστάθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν λήξει η θητεία του, όχι γιατί ήταν αριστερός -δεν είναι αριστερός- αλλά ίσως επειδή ήθελαν να τον τιμωρήσουν επειδή συνεργάστηκε με τον Νίκο Κοτζιά ως όφειλε.

Υπενθυμίζουμε ότι χάρη και στον Πέτρο Μαυροειδή απελευθερώθηκαν οι Έλληνες στρατιώτες που είχε πιάσει ο Ερντογάν, δίχως «ανταλλάγματα» ή άλλες δοσοληψίες.

Τέλος πάντων, δεν τους άρεσε ο Πέτρος Μαυροειδής, τον αντικατέστησαν με τον Μιχαήλ Χρήστο Διαμέση που ήταν πρεσβευτής στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Ο εκλεκτός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παραδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον «σουλτάνο», υποκλίθηκε. Μάλιστα, υποκλίθηκε στον Τούρκο.

Όχι, δεν το έκανε στα πλαίσια κάποιας εθιμοτυπίας, διότι είναι ο μόνος ξένος πρεσβευτής που υποκλίθηκε

Είναι αυτή εικόνα; Μα υπόκλιση; Υπόκλιση; Αποκρουστικό θέαμα.

Τραγική η γλώσσα του σώματος του Έλληνα πρέσβη απέναντι στον Ερντογάν…

Ας κάνουμε μερικές συγκρίσεις.

Διαπιστευτήρια από τον Αμερικανό πρέσβη.

Οκ  να δεχθούμε πως οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη.

Ας δούμε όμως τους άλλους….

Διαπιστευτήρια από την πρέσβη του Εκουαδόρ

Διαπιστευτήρια από τον πρέσβη του Μπουρούντι

 

Διαπιστευτήρια από τον πρέσβη του Κοσόβου

Διαπιστευτήρια από τον πρέσβη του Τσαντ.

Και ο Έλληνας πρέσβης Μιχαήλ Χρήστος Διαμέσης….

Έλεος…

Πρέσβης είναι, όχι νεοπροσληφθείς υπάλληλος….

Κάποτε να διδαχθούν κάποιοι από την στάση των άλλων !

Και επειδή κάποιοι μπορεί να μας θεωρούν κακόβουλους κι εθνικιστές, δείτε και την φωτογραφία  του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Οζουγκεργκίν, όταν  υπέβαλε διαπιστευτήρια στον ΠτΔ Παυλόπουλο και κάνετε μόνοι σας τις συγκρίσεις….

Επειδή ορισμένοι θεώρησαν υπερβολικά τα σχόλια μας για την στάση του Έλληνα πρέσβη όταν έδινε τα διαπιστευτήρια του στις 10/12/2019 στον Ερντογάν,  σας παραθέτουμε δύο διαφωτιστικά βίντεο.

Το πρώτο δείχνει στην αρχή τον πρέσβη της Λευκορωσίας που επίσης σήμερα υπέβαλλε στον Ερντογάν τα διαπιστευτήρια του και αμέσως μετά τον Έλληνα πρέσβη.

Για να κάνετε την σύγκριση….

 

Στο άλλο βίντεο είναι μόνο ο Έλληνας πρέσβης και οι συνεργάτες του.

Το καίριο και φυσικά θετικό είναι ότι οι συνεργάτες του πρέσβη (μεταξύ των οποίων και ο στρατιωτικός ακόλουθος) δεν έκαναν (ευτυχώς) υπόκλιση στον Ταγίπ…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.