Νέες προκλητικές δηλώσεις από Ράμα: Η Αλβανία έχει κακομάθει την Ελλάδα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα ο οποίος σε ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «κακομαθημένη».
«Η Αλβανία έχει κακομάθει την Ελλάδα και πλέον δεν θα σιωπήσει στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δυο χωρών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα μιλώντας στη συνάντηση των Αλβανών διπλωμάτων και εκπροσώπων της αλβανικής διασποράς.
Η προκλητική αναφορά Ράμα σε «ιστορικά ζητήματα» με την Ελλάδα,  παραπέμπουν  ουσιαστικά στο μόνιμο αίτημα της αλβανικής πλευράς για  άρση του Εμπολέμου από την Ελλάδα, που θα οδηγήσει ουσιαστικά σε έγερση περιουσιακού ζητήματος και θέματος Τσάμηδων.
Παράλληλα, ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφερόμενος στις συζητήσεις που έχουν κατά καιρούς οι δύο χώρες δήλωσε πως «οι συζητήσεις αυτές γίνονται αναλόγως των πολιτικών διαθέσεων της Αθήνας και ότι η Ελλάδα εξαπατά εδώ και πολύ καιρό τους Αλβανούς συνομιλητές της», δηλώνοντας πως η χώρα του «είναι πρόθυμη να συζητήσει με ειλικρίνεια για το μέλλον, και την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών με βάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αρχές» με την Ελλάδα, που όμως χαρακτήρισε «στρατηγικό εταίρο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.