Η Ντόρα επιβεβαιώνει την καταγγελία του Πάνου Καμμένου ότι θέλουν να ξεπουλήσουν την Μακεδονία! Τι κάνει ο γιαλαντζί πατριώτης Σαμαράς;

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ ΤΑ ΜΜΕ! Την ίδια στιγμή που ο ΠτΔ και ο ΥΕΘΑ αποκλείουν κάθε χρήση του ονόματος Μακεδονία από τους Σκοπιανούς!
Θυμόμαστε τον αστικό μύθο, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έριξε τον Κων/νο Μητσοτάκη για το όνομα των Σκοπίων. Από την άλλη ο Κων/νος Μητσοτάκης έλεγε ότι ο Σαμαράς τον έριξε για τα τηλεπικοινωνιακά συμφέροντα.
Αλήθεια ο «πατριώτης» Αντώνης Σαμαράς τι έχει να μας πει για τη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων για την οποία μιλά η κόρη του Κω/νου Μητσοτάκη στα διεθνή φόρα;
Δεν τον ακούσαμε! Ακούσαμε όμως τον Λευτέρη Αυγενάκη (που είχε ταχθεί με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη), να τον χαρακτηρίζει ως γιαλαντζί λαϊκιστή. Κάτι θα ξέρει αυτός.
Ντ. Μπακογιάννη: Αν τα Σκόπια δεχτούν συνθέτη ονομασία ανοίγει ο δρόμος για ένταξη σε ΕΕ-ΝΑΤΟ
«Η αλλαγή κυβέρνησης στα Σκόπια βελτίωσε το κλίμα στις διμερείς σχέσεις. Η Ελλάδα παρουσίασε μια ρεαλιστική πρόταση για το θέμα της ονομασίας από το 2007 και διένυσε την απόσταση που της αναλογούσε. Είναι στο χέρι της νέας κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να αποδείξει ότι έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει προς την επίλυση του θέματος. Πάντως η απόφαση του Βουκουρεστίου είναι η αφετηρία για κάθε συζήτηση. Αν τα Σκόπια αποδεχτούν συνθέτη ονομασία για κάθε χρήση, έναντι όλων, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξης τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην 17η Οικονομική Σύνοδο Κορυφής Βελιγραδίου, η οποία διοργανώνεται από τη σερβική κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών της Σερβίας, με καλεσμένους προσωπικότητες από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια.
Η πρώην υπουργός συμμετείχε σε πάνελ με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις προκλήσεις ασφάλειας στα Βαλκάνια, μαζί με τον πρώην ΥΠΕΞ της χώρας Βουκ Γιέρεμιτς.
Μιλώντας για τον ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα Βαλκάνια σημείωσε ότι «η Ευρώπη δεν έχει το περιθώριο να χάσει την περιοχή των Βαλκανίων. Πρέπει να καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι όλοι ανήκουμε σε μια ευρύτερη περιοχή ασφάλειας» και πρόσθεσε «πάνω απ ‘όλα, η περιοχή πρέπει να παραμείνει μέρος της Ευρώπης. Πρέπει να θεωρηθεί ως αναπόσπαστο τμήμα του πυρήνα της Ευρώπης, ως μέρος ενός αδιαίρετου χώρου ασφαλείας. Η ιδέα ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να απομονωθεί από τα Βαλκάνια είναι μη ρεαλιστική».
Αναφερόμενη στο ζήτημα της ασφάλειας υπογράμμισε ότι «η προστασία των συνόρων είναι επίσης ένας ακόμη τομέας στον οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε εξαιτίας και της συνεχιζόμενης μετανάστευσης και των ροών προσφύγων. Η ΕΕ πρέπει να διαφυλάξει τα εξωτερικά της σύνορα από κάθε πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια. Η ίδρυση ευρωπαϊκού γραφείου συνόρων και ακτοφυλακής είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων θα διευκόλυνε το έργο. Και γνωρίζω ότι ειδικά η Ελλάδα, έχει πολλά να κερδίσει από τη συνεργασία με τους γείτονές μας».
 
Εμείς πάντως δεν περιμένουμε κάτι από τον – γιαλαντζί γενικώς – Πρόεδρο τη Πολιτικής Άνοιξης. Γιατί είναι αυτός που είναι και μπορεί να είναι γιαλαντζί για όλα τα θέματα.
Ωστόσο, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να ενημερώσει υπεύθυνα την κοινοβουλευτική ομάδα της για τη στάση της απέναντι σε αυτό το κομβικό εθνικό ζήτημα. Και φυσικά να ληφθεί μία ομόφωνη απόφαση, αν όχι να γίνει πρόταση για δημοψήφισμα.
Και για να είμαστε και καλά με τη συνείδησή μας θυμίζουμε τα λόγια του Εθνάρχη όχι μόνο στους αναγνώστες μας αλλά και στους ορεξάτους βουλευτές (όλων των παρατάξεων) που «διαπραγματεύονται» ερήμην μας το όνομα της Μακεδονίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.