Άμεση απάντηση ΥΠΕΞ στην Αλβανία: «Διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Χότζα»

Αυστηρή απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Αλβανία με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην αλβανική Βουλή περι μειονοτήτων.

Το καθεστώς Ράμα ανακάλυψε μειονότητα «Βλάχων» και «Μακεδόνων» στην Αλβανία αλλά ξέχασε… να προστατέψει, ως όφειλε βάσει των απαιτήσεων και της ΕΕ όπως επιτάσσουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς, «αντί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, το νομοσχέδιο που υπερψήφισε η αλβανική βουλή για την προστασία των μειονοτήτων, διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Χότζα», συμπληρώνοντας ότι «είναι ένα βήμα μπροστά για υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες και ένα βήμα πίσω για την κυριότερη και υπαρκτή μειονότητα της Αλβανίας».

Ειχε προηγηθεί η απάντηση-καταπέλτης του έλληνα ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου (ΕΔΩ) οτι οι τυχοδιωκτισμοί της Αλβανίας θα τύχουν σκληρής απάντησης από την Ελλάδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.