Η αποκάλυψη Καμμένου για θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους στην Κύπρο

Σε μία δήλωση – βόμβα προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποκαλύπτοντας πως την 1η Μαΐου οι επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονταν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση θερμού επεισοδίου από την τουρκική πλευρά στην Κύπρο.
«Είχαμε στα χέρια μας τις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία και φαινόταν ότι ετοιμάζεται για επεισόδια στο οικόπεδο 6» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος κατά την ενημέρωση των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
«Συγκεκριμένα, ετοιμαζόταν (σσ η Τουρκία) να στείλει το Μπαρμπαρός για να εμποδίσει την Total να κάνει άντληση. Οι ΝΟΤΑΜ αναφέρονταν στην 1η Μαΐου και τα διαρρεύσαμε για να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί» πρόσθεσε.
Η αποκάλυψη του υπουργού επιβεβαίωσαν κάποιες διαρροές που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν λόγο για εμπλοκή του κ. Καμμένου σε ζητήματα του υπουργείου Εξωτερικών.
«Ο ένας με έλεγε σφουγγαρίστρα και ο άλλος ακροδεξιό. Εμείς όμως δικαιωθήκαμε» σχολίασε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις Ένοπλες Δυνάμεις για την αναπροσαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στα Βαλκάνια και της αύξησης της τουρκικής προκλητικότητας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.