Οι Τούρκοι δολοφόνοι κατηγορούν τον Καμμένο ότι …δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο!!

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΥΕΘΑ ΓΙΑΤΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ…
Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου απαντώντας στην Αθήνα και την έντονη αντίδρασή της, σχολιάζουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Αναφερόμενος βέβαια στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, απέφυγε ωστόσο να αναφέρει οτιδήποτε σχετικά με το Αγαθονήσι, που επισημάνθηκε στις δηλώσεις του τούρκου υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων προκαλώντας την διπλωματική «οργή» της Αθήνας.
«Οι απόψεις μας για τις δηλώσεις και τις ενέργειες του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, οι οποίες απειλούν την ειρήνη και την ευημερία στο Αιγαίο, έχουν γίνει γνωστές σε διάφορες περιστάσεις», είπε ο Μουφτούογλου.
«Η Τουρκία πάντα ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το σέβεται» πρόσθεσε. «Από την άλλη πλευρά», επεσήμανε, «έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι υπάρχουν στο Αιγαίο πολλά ζητήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας».
Κατά τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Άγκυρα αποδίδει σημασία στην επίλυση αυτών των ζητημάτων στη βάση του διεθνούς δικαίου μέσω της ειρηνικής οδού και με αυτήν την αντίληψη έχουν καθιερωθεί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
«Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει ζοφερό ρεκόρ στην εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου και για αυτό δεν είναι σε θέση να πει τίποτα για αυτό το θέμα σε κανέναν», πρόσθεσε.
Τέλος, αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Μουφτούογλου ανέφερε ότι «πρέπει να βάλει τέλος στα ανεπίτρεπτα σχόλια και τις ενέργειές του, που έχουν στόχο να διαλύσουν τις προσπάθειες ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας και φιλίας, καθώς και τη συνεργασία των δύο χωρών».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.