ΘΡΑΚΗ:Πρόσβαση σε 60.000 κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης


Τη δυνατότητα σε περίπου 60 χιλιάδες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, να έχουν πρόσβαση μέσω της Cosmote και της Νova στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης δίνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο, περιοδεία στη Θράκη.

 «Η στοιχειώδεις ανάγκες για την ενημέρωση των πολιτών ανεξαρτήτως προέλευσης ή θρησκεύματος θα καλύπτονται» δήλωσε ο κ. Παππάς, κατά την επίσκεψή του στη Σταυρούπολη της Ξάνθης.

«Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, με όρους διατηρήσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, πρέπει να βεβαιωθεί ότι κανένας πολίτης αυτής της χώρας, κανένας οικισμός, καμιά κωμόπολη, δεν θα μείνουν μακριά από τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες» πρόσθεσε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι από το 2014 που σταμάτησε το αναλογικό σήμα οι εν λόγω περιοχές έβλεπαν με δυσκολία ή καθόλου ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς επειδή η digea δεν τους είχε εντάξει στο δίκτυό της και στρέφονταν σε δορυφορικά κανάλια γειτονικών χωρών.

Η συγκεκριμένη δράση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης που είχε αναλάβει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη Θράκη.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Νίκου Παππά είναι ο Εχίνος στην Ξάνθη, η Οργάνη και τα Αρριανά στη Ροδόπη, το Ορμένιο και τα Δίκαια στον Έβρο.