Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τους Μακεδόνες;

Lucas Cavacopoulos

Οι Μακεδόνες είναι οι κάτοικοι της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, η οποία βρίσκεται κυρίως στην Ελλάδα και έχει το όνομα του αρχαίου ελληνικού βασιλείου, το οποίο έγινε γνωστό από τον Ελληνικό Μεγάλο Αλέξανδρο.

Έτσι, στην ουσία, ρωτάς τι πιστεύουν οι Έλληνες για τους Έλληνες.

Υπάρχει επίσης η χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, πρώην «Βαρδάρη Μπανόβινα» και «ΦΥΡΟΜ», με σλαβικό πληθυσμό που εγκαταστάθηκε στην αρχαία περιοχή της Παιονίας, γύρω στο 7ο αιώνα μ.Χ.

Οι αξιωματούχοι της Βαρδαρσίας ξεκίνησαν πριν από περίπου 40 χρόνια μια προσπάθεια να σφετεριστούν την ελληνική ιστορία και να κλέψουν την αρχαία ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας με το συντονισμό μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης που διήρκεσε πάνω από τέσσερις δεκαετίες!

Οι ένοχοι πίσω από αυτή την εκστρατεία ήταν οι πρώην αξιωματούχοι της Γιουγκοσλαβίας του Ψυχρού Πολέμου και αργότερα οι εθνικιστές του Βαρδαρσκ που χρησιμοποίησαν την κλεμμένη «μακεδονική» ταυτότητα ως μέσο εδαφικών διεκδικήσεων σε περιοχές της πραγματικής ελληνικής Μακεδονίας.

Επίσης σκέφτηκαν να κλέψουν την αρχαία ελληνική κληρονομιά ως μέσο προσέλκυσης επισκεπτών από όλο τον κόσμο και έτσι να επωφεληθούν από τον τουρισμό.

Αυτή η εκστρατεία αφορούσε σχεδόν το στόχο της γύρω από το 2007, καθώς πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο δέχτηκαν τη Βαρντάσκα με το επίσημο όνομα της «Μακεδονίας» (και όχι με το όνομα «FYRoM» που συμφωνήθηκε προσωρινά).

Ευτυχώς, ο ακαδημαϊκός κόσμος γνώριζε ταυτόχρονα τι διακυβευόταν και ποια ήταν τα σχέδια εναντίον του ελληνικού λαού και οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί ανά τον κόσμο δήλωσαν ξεκάθαρα ότι η πραγματική Μακεδονία ήταν μέρος της Ελλάδας και ότι οι Βαρντασκάνες (ή οι ΦΥΡΟΜ) δεν είχαν καμία σχέση με Την ελληνική ιστορία ή την ελληνική κυριαρχία.

Όμως, σχεδόν δύο γενιές των ανθρώπων του Βαρδαρσκάν είχαν υποκριθεί με την παραπληροφόρηση του κράτους τους και με το μίσος εναντίον των Ελλήνων.

Αυτό -όπως πάντα έρχεται- είχε τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που είχε προγραμματιστεί. Μεγάλα προβλήματα μέσα στην ψευδο-Μακεδονία προέκυψαν, κυρίως μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων, στο σημείο που τον Μάιο του 2016 η Βαρντάσκα έφτασε σχεδόν σε εμφύλιο πόλεμο.

Πριν από μερικές εβδομάδες, το ελληνικό κράτος, όχι χωρίς μεγάλη διαμαρτυρία, κατανοώντας το πρόβλημα της ταυτότητας, το οποίο δημιούργησε αυτή η δεκαετία εκστρατεία για τη Βαρδαρσκά, αποδέχθηκε το όνομα της «Βόρειας Μακεδονίας» ως επίσημο όνομα και δέχτηκε τους «Μακεδόνες» -αναφερόμενο εθνικό όνομα των ανθρώπων του, εφόσον δέχονται:

1) Η «Μακεδονία» χωρίς καθοριστικούς παράγοντες είναι μόνο μέρος της Ελλάδας,

2) Οι “Βόρειοι Μακεδόνες” δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία ελληνική ιστορία και

3) Να σταματήσετε τυχόν δόλιους ισχυρισμούς στην ιστορία ή σε ελληνικά εδάφη ή σε οποιεσδήποτε εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Κράτος δέχτηκε αυτή τη συμφωνία – χωρίς μεγάλη διαμαρτυρία εκατομμυρίων Ελλήνων, επαναλαμβάνω – προσπαθώντας να βοηθήσω αυτή τη χώρα να διατηρήσει την ειρηνική της κατάσταση και να επιτρέψει στους ανθρώπους της να συνεργαστούν με τον ελληνικό λαό βασιζόμενοι σε μια φιλική συνύπαρξη.

Έτσι, είναι ανόητο για ορισμένους υπερεθνικιστές της Βαρντάσκας να συνεχίσουν να προσπαθούν να διεκδικήσουν την αρχαία ιστορική ταυτότητά μας. Οι Βαρντασκάνες δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία ή τον Μέγα Αλέξανδρο και αυτό τώρα είναι σαφές και συμφωνημένο.

Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να δεχτούν αυτούς τους ανθρώπους ως φίλους και συναδέλφους, υπό την προϋπόθεση ότι σέβονται την επίσημα και ακαδημαϊκά αποδεκτή ιστορία, την κυριαρχία μας πάνω στα δικά μας εδάφη και την πραγματική “μακεδονική” ταυτότητά μας, η οποία καθορίζει την ελληνική τοπική προέλευση και όχι κάθε είδους εθνικότητα.

Είναι τουλάχιστον αμήχανος, αλλά αυτό ελπίζουν ορισμένοι από εμάς.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να το θέσω καθαρά εδώ.

(Bαρντασκα: Βαρντασκάνες,Βαρντασκάνες=Η Βαρντάσκα ήταν επαρχία της πρώην Γιουγκοσλαβίας του Τίτο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ :(ΕΔΩ)

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.