Σχολιάζεται ως μή έντιμου κειμένου η επιστολή του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μπλίνκεν προς το εκεί Κονγκρέσσο σχετικά με την προμήθεια των αναβαθμισμένων μαχητικών F 16 στην γείτονα, οποία Τουρκία, διψάει να τα αποκτήσει..για δικούς της λόγους και δικές της ανάγκες.
Μεταδόθηκε δε ότι στην επιστολή αυτή αναφέρεται ρητά ο περιοριστικός όρος, και εις πείσμα της Τουρκίας που διατυμπάνιζε μέχρι τώρα (τώρα σιωπή!») μή αποδοχή οποιουδήποτε περιοριστικού όρου χρήσης στην συμφωνία παροχής αυτών, ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη μηδέποτε θα χρησιμοποιηθούν παραβιάζοντας διεθνώς αναγνωρισμένες γραμμές συνόρων ξηράς/θαλάσσης άλλων χωρών ή κάτι παρόμοιο.
Όπως είναι γνωστό στις γραμμές συνόρων θαλάσσης πάντοτε περιλαμβάνονται τα εντός κειθεν/κακείθεν ευρισκόμενα/υπάρχοντα νησιά και βραχονησιά έχουν/δεν έχουν ονομαστεί έστω και χωρίς να αναφέρονται ονομαστικά, ή και έστω αν ορισμένα ρητά ονομάζονται λόγω του πλησίον και εντός των τριών μιλίων ευρισκομένου μέρους αυτών, αναφέρονται. Ούτε αυτό δίνει στην Τουρκία πάτημα να προχωρήσει καμιά εκατοστή, και βάλε, πέραν των τριών της μιλίων.
Στην θάλασσα του Αιγαίου πελάγους τα σύνορα της Τουρκίας καθορίζονται με διεθνής συνθήκες στα τρία ναυτικά μίλια από τις ακτές αυτής μαζί με οτι περιέχεται σε αυτά τα μίλια τρία, είτε έχουν όνομα είτε δεν έχουν. Το αυτό καθορίζεται και στα της Ελλάδας, και αυτό ισχύει και γίνεται ανεπιφύλακτα αποδεκτό και στις υπόλοιπες θάλασσες του πλανήτη Γη. Οι εξαιρέσεις ίσως αυτού του κανόνα, όπως στον Ειρηνικό λ.χ. να απαιτούν ρητή ονομαστική καταγραφή προς αποφυγή αμφισβήτησης πάσης, πράγμα όμως που δεν συμβαίνει σε κανένα κανόνα. Τελεία και παύλα.
Τωρα αν οι Τούρκοι του «Αιγαίου» βρίσκουν Έλληνες υπουργούς «που δεν θέλουν τα παιδιά τους να ζουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη» πράγμα συμβαίνει μόνο στους Έλληνες, και όχι στους Τούρκους που αυτό καθόλου δεν τους νοιάζει, τούτο είναι που θρασύτατα εκμεταλλεύονται, μεταθέτοντας το θέμα/πρόβλημα στους Έλληνες ψηφοφόρους. Αυτοί λοιπόν οι εδώ στην Ελλάδα ψηφοφόροι ας κρίνουν το μέλλον, αν έτσι θα υπάρχει όποιο μέλλον, για τα παιδιά τους, ιδιαίτερα των νησιών που αργά αλλά σταθερά, θα ερημώνονται μέχρι να χαθούν. Οριστικά.