Δυνατή Ελλάδα

Ο Κυριάκος φέρνει την ειρήνη στο Αιγαίο! Γενναία χειρονομία απέναντι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Στα επικά προσωνυμία που έχουν δοθεί στον πρωθυπουργό, τώρα προστίθεται ένα ακόμα: Ο «Κυριάκος της ειρήνης»!

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός μας θα είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, που θα καταφέρει το «ποθούμενο»: Όχι, δεν θα πάρουμε την Πόλη, αλλά τουλάχιστον θα κάνουμε οικονομία στα καύσιμα των μαχητικών αεροσκαφών και των πολεμικών πλοίων, εξασφαλίζοντας έτσι την ηρεμία στο Αιγαίο πέλαγος.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του εξαιρετικού και έγκυρου Μανώλη Κωστίδη, στα Μετρα Οικοδομησης Εμπιστοσυνης (ΜΟΕ) που συζητούνται με την φίλη και σύμμαχο Τουρκία, συμπεριλαμβάνονται δύο ρηξικέλευθες, μοναδικές κινήσεις που μόνον ένας πολιτικός σαν τον Κυριάκο θα μπορούσε να προτείνει:

Το πρωτο είναι η ενεργοποίηση IFF για Τουρκικα Μαχητικα οταν εισερχονται στο Ελληνικο FIR ωστε να αναγνωριζονται ως Συμμαχικά – Φίλια!

Το IFF, Identification Friend or Foe δηλαδή το σύστημα Ταυτοποίησης Φίλου ή Εχθρού βασίζεται σε ηλεκτρονικές συσκευές που εκπέμπουν ένα ραδιοσήμα σε έναν «αναμεταδότη IFF» υποδεικνύοντας ότι ένα αεροσκάφος που πλησιάζει είναι «φιλικό».

Τι σημαίνει αυτό; Μα ότι πλέον τα τουρκικά μαχητικά, θα μπορούν απερίσπαστα να περιδιαβαίνουν τον καταγάλανο ουρανό του Αιγαίου, χωρίς τις αντιπαραγωγικές αναχαιτίσεις από τα ελληνικά μαχητικά. Οι Τούρκοι πιλότοι θα μπορέσουν επιτέλους να δουν από κοντά, χωρίς άγχος τις μαγευτικές Κυκλάδες, τις Σποράδες, τις υπέροχες ανεμογεννήτριες στην Εύβοια, ίσως και την Ακρόπολη. Των Αθηνών φυσικά.

Φιλικά πάντα!

Η δεύτερη επαναστατική πρόταση – έμπνευση του Κυριάκου, είναι η παύση της περιπολίας πλοίων σε μικρή απόσταση από τον εκάστοτε στόλο, ώστε να αποφεύγονται προστριβές και ένταση.

Πρακτικά, τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα μπορούν να κάνουν μία υπέροχη κρουαζιέρα στο μαγευτικό Αιγαίο, με τα αντίστοιχα ελληνικά να τα παρακολουθούν από απόσταση και να μην διακόπτουν τις ονειρεμένες στιγμές που θα ζουν οι Τούρκοι ναύτες.

Πείτε μου τώρα, με τι καρδιά θα κάνουν οι Τούρκοι πόλεμο! Μέχρι και ο αλύγιστος Ερντογάν, λύγισε και δάκρυσε μόλις έμαθα τα μαντάτα…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.