Δυνατή Ελλάδα

Σκανδαλώδης απόφαση: Παραμένουν οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία

Περιχαρής ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε από το Ριάντ ότι η συστοιχία πυραύλων «Patriot», η οποία συμμετέχει στην αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας, παραμένει στο Βασίλειο, καθώς αποφασίστηκε η παράταση της ελληνικής παρουσίας.

Πρόκειται για μια συνέχεια της προκλητικής και σκανδαλώδους απόφασης της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία απέστειλε τζάμπα (χωρίς να ζητήσει και να λάβει κανένα οικονομικό αντίκρισμα…) την πολύτιμη για την Ελλάδα, αμυντικά και οικονομικά, συστοιχία Patriot και… δεν μετανοεί γι’ αυτό!

Έτσι απλά λοιπόν, συνεχίζεται η αποδυνάμωση της ελληνικής αεράμυνας για να «ενισχυθεί» η σαουδαραβική…

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε σχετικά με την παράταση της ελληνικής παρουσίας, αλλά και την ευρύτερη συνεργασία Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρίγκιπα Χαλίντ μπιν Σαλμάν:

«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Σαουδάραβα ομόλογό μου, τον Πρίγκηπα Khalid bin Salman. Συζητήσαμε κατ’ αρχάς για την παράταση της ελληνικής παρουσίας στο Βασίλειο. Ως γνωστόν, η Ελλάδα, με μία Συστοιχία Πυραύλων “Patriot”, συμμετέχει στην αεράμυνα του Βασιλείου, αλλά οφείλω να πω προσφέρει και στην ευρύτερη ενεργειακή ασφάλεια, γιατί προστατεύει τις πετρελαιοπαραγωγικές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας που είναι σημαντικές και για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, συζητήσαμε για την ευρύτερη αμυντική μας συνεργασία, για τις κοινές ασκήσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου και της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά είχα και την ευκαιρία να προσκαλέσω τη Σαουδική Αραβία να συμμετάσχει στο νέο οικοσύστημα καινοτομίας και αμυντικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων που οργανώνουμε στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο έδαφος περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μας. Στο τέλος, συζητήσαμε για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, για την Χαμάς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, αλλά και την ανάγκη της κατά το δυνατόν γρηγορότερης εξομάλυνσης της κατάσταση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.