Δυνατή Ελλάδα

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι: Γύρω από την Κρήτη υπάρχουν νησιά που ανήκουν στην Τουρκία

Λίγες μόνο μέρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη και έχοντας προηγηθεί η επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τουρκία, για την οποία δήλωσε ικανοποιημένος, έρχονται νέες ακραίες προκλήσεις από τους γείτονες.

Αυτή τη φορά την «βρώμικη» δουλειά ανέλαβε ο Ντογάν Αϊντάλ, αντιπρόεδρος του κόμματος «Νέα Ευημερία», με τον οποίον είχε συμμαχήσει στις προεδρικές εκλογές ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί σε συνέντευξή του πως «γύρω από την Κρήτη υπάρχουν νησιά που ανήκουν στην Τουρκία. Η Λεβίθα και το Αγαθονήσι είναι υπό κατοχή»!

Και συνέχισε: «Εκείνα τα νησιά είναι δικά μας. Τα έξι από αυτά είναι γύρω από την περιοχή της Κρήτης. Κοντά στην Κρήτη. Με το θαλάσσιο Δίκαιο επιχειρούν να στενέψουν την Οικονομική Ζώνη της Τουρκίας. Σε αυτό μπορεί να υπάρξει συμφωνία με διαβούλευση. Ομως εισέβαλαν και σε δυο νησιά. Στη Λέβιθα και στη Σύρνα. Εκεί μετέφεραν στρατεύματα. Όπως και στο Αγαθονήσι. Εδώ δεν μιλάμε για μικρά νησιά. Είναι τριπλάσια της Πριγκήπου. Αν στα νησιά αυτά επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα, τότε η έξοδος μας στο Αιγαίο θα γίνει δυσκολότερη. Γι’ αυτό κι εμείς το 1995 μέσω της Κοινοβουλίου είπαμε casus belli. Δηλαδή για εμάς είναι αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων εδώ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.