Δυνατή Ελλάδα

Νέα ολοσέλιδη καταχώρηση στη γαλλική Le Monde για το Turkaegean

Δεν έχει τέλος το φιάσκο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με το λογότυπο «Turkaegean», με το οποίο η Τουρκία διαφημίζει σε μεγάλα και διεθνή ΜΜΕ την τουριστική της καμπάνια για το «τουρκικό» Αιγαίο, καθώς η Le Monde προχώρησε σε νέα καταχώρηση με τίτλο αυτή τη φορά «Turkaegean: Στα χνάρια της ιστορίας».

Η ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση γράφει: «Φιλοξενώντας εκατοντάδες αρχαιολογικούς και φυσικούς χώρους, το «Turkaegean» (η τουρκική ακτή του Αιγαίου Πελάγους) ήταν πάντα ένα σημαντικό κέντρο στην ιστορία. Με πολλά μνημεία που συγκαταλέγονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η περιοχή είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο, όπου μπορεί να ανακαλύψει κανείς την ιστορία της ανθρωπότητας βήμα προς βήμα ανάμεσα στα αρχαιολογικά ερείπια».

Στην καταχώρηση περιλαμβάνονται, η Τροία, η Έφεσος, η Πέργαμος, η Αφροδισιάδα, οι θερμοπηγές του Παμούκαλε, αλλά και οι 7 Εκκλησίες της Αποκάλυψης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ξένος Τύπος διαφημίζει το Αιγαίο ως τουρκικό, ένα θέμα το οποίο η ελληνική κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης είχαν υποστηρίξει πως έχει διευθετηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Le Monde έχει φιλοξενήσει ξανά διαφήμιση για τα τουρκικά παράλια ως Turkaegean και συγκεκριμένα στο φύλλο της Τετάρτης 19 Απριλίου.

Τότε, απαντώντας για το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, ο τότε υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, «έδειξε» το υπουργείο Εξωτερικών. «Εάν οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν διαφημίσεις που γνωρίζουν ότι μας ενοχλούν, η αντιμετώπιση αυτής τους της ενέργειας δεν είναι του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά του Υπουργείου Εξωτερικών», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωνε ότι ότι έχουν γίνει «όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες και στην ΕΕ και στις ΗΠΑ», για την ακύρωση του σήματος. «Στις ΗΠΑ έχουμε μπλοκάρει το Σήμα και αυτοί προσπαθούν να το κατοχυρώσουν», είχε αναφέρει.

Το πρόσφατο δημοσίευμα της Le Monde:

IMG 9067 jpeg

Η προηγούμενη διαφήμιση της Le Monde:

IMG 9068 jpeg

ieidiseis.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.