Δυνατή Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΑΟΖ,12 ν.μ.-Που αποσκοπούν και ποιους βολεύουν οι διαφορετικές απόψεις;

Διαφορετική άποψη για την υπόθεση του Turkaegean εξέφρασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Βίκυς Πολύζου. Ο Παπαχρήστος τόνισε αρκετές φορές ότι «το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη», ότι και η Τουρκία έχει δικαιώματα, καθώς 500 km τουρκικά παράλια βρέχονται από την ίδια θάλασσα. Ισχυριζόμενος μάλιστα ότι οι τουρκικές παραλίες δεν έχουν καμία διαφορά με τις αντίστοιχες ελληνικές που βρέχονται από το Αιγαίο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος των Νέων, δεν θεωρεί πως η εξέλιξη με το Turkaegean συνιστά κάποια εθνική ήττα, αλλά επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο τουρισμού που δεν χειρίστηκε σωστά επικοινωνιακά την υπόθεση! Εντύπωση πάντως προκάλεσε η αποστροφή του σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα φέρει μερίδιο ευθύνης για τις κακές σχέσεις με την Τουρκία, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, «όσο θεωρούμε ότι το Αιγαίο μας ανήκει, δεν θα έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας»!

Βεβαίως,στο βίντεο αυτό θα δείτε τι λέει δημόσια η Ν.Μπακογιάννη και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Π.Παυλόπουλος.

Δείτε όλη την συνέντευξη του κ.Γ.Παπαχρήστου στο https://dynatielladanews.com/news/gre…

Η Ελλάδα κακώς… κάκιστα εδώ και πολλά χρόνια μετά τις ρυθμίσεις και την επικύρωση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θαλάσσης, δεν έχει ασκήσει κανένα από τα παρακάτω δικαιώματα της:

  • Δεν έχει υιοθετήσει τις ευθείες γραμμές βάσης για το σύνολο των ακτογραμμών και των συστάδων νησιών της
  • Δεν έχει κλείσει με ευθείες γραμμές βάσης τους κόλπους με εύρος μέχρι 24 νμ
  • Δεν έχει επεκτείνει την Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα) στα 12 νμ όπως ορίζει το δίκαιο της θάλασσας και η συντριπτική πλειοψηφία των παράκτιων κρατών της γης 

Προκόπης Παυλόπουλος : Μοναδική «διαφορά» με την Τουρκία, η νησιωτική υφαλοκρηπίδα!

Σε ομιλία του, με θέμα «Ο καθοριστικός ρόλος της Ομογένειας για την υπεράσπιση των Εθνικών μας Θεμάτων», κατά το 15ο Τακτικό Συνέδριο της «Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας» που οργανώθηκε στο Costa Navarino την 5η Αυγούστου 2023, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής: https://dynatielladanews.com/news/gre…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.