Τουρκική προπαγάνδα για τη Δυτική Θράκη με επίκεντρο ξανά τη μειονότητα – Θα μείνει κι αυτή η πρόκληση αναπάντητη;

«Το κλείσιμο των μειονοτικών σχολείων στη Δυτική Θράκη από την Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των μουσουλμάνων Τούρκων … Δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων», γράφει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο δηλώσεις του πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου.

Ακόμα μια αισχρή προπαγάνδα από την Άγκυρα, η οποία δεν κρύβει καν τις προθέσεις της και τους στόχους της… Χωρίς φυσικά να λαμβάνει τις κατάλληλες απαντήσεις από την ελληνική Κυβέρνηση η οποία έχει χάσει… τη μπάλα. Γενικώς.

Ο Τσαβούσογλου είπε στο Anadolu ότι το κλείσιμο των σχολείων «της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη από την Ελλάδα αποτελεί παραβίαση ιστορικών συμφωνιών που εγγυώνται τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην εκπαίδευση στη γλώσσα τους» και πρόσθεσε ότι «δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων».

Όπως αναφέρει το Anadolu στο προπαγανδιστικό του άρθρο, η πλειονότητα «της τουρκικής μειονότητας, περίπου 150.000 άτομα, ζει στη Δυτική Θράκη, η οποία συνορεύει με τη Βουλγαρία στα βόρεια, την Τουρκία στα ανατολικά, το Αιγαίο Πέλαγος στα νότια και την ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας (σ.σ. άλλη μια ύπουλη πρόκληση) στα δυτικά».

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος ήταν επίσης πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γεννήθηκε στη Δυτική Θράκη, είπε ότι υπήρχαν 307 μειονοτικά δημοτικά σχολεία στην περιοχή το 1926, αλλά με το πρόσφατο κλείσιμο εννέα σχολείων στις 19 Ιουλίου, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε μόλις 90.

«Το κλείσιμο των σχολείων έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εργατικό δυναμικό και την απασχόληση στον τομέα της εκπαίδευσης. Οι δάσκαλοι, το προσωπικό και άλλα σχετικά άτομα στην περιοχή θα μείνουν άνεργοι και θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν», ισχυρίστηκε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.