Γιώργος Παπαχρήστος: Όσο θεωρούμε ότι το Αιγαίο μας ανήκει δεν θα έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία!

Διαφορετική άποψη για την υπόθεση του Turkaegean εξέφρασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Βίκυς Πολύζου.

Ο Παπαχρήστος τόνισε αρκετές φορές ότι «το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη», ότι και η Τουρκία έχει δικαιώματα, καθώς 500 km τουρκικά παράλια βρέχονται από την ίδια θάλασσα. Ισχυριζόμενος μάλιστα ότι οι τουρκικές παραλίες δεν έχουν καμία διαφορά με τις αντίστοιχες ελληνικές που βρέχονται από το Αιγαίο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος των Νέων, δεν θεωρεί πως η εξέλιξη με το Turkaegean συνιστά κάποια εθνική ήττα, αλλά επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο τουρισμού που δεν χειρίστηκε σωστά επικοινωνιακά την υπόθεση!

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η αποστροφή του σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα φέρει μερίδιο ευθύνης για τις κακές σχέσεις με την Τουρκία, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, «όσο θεωρούμε ότι το Αιγαίο μας ανήκει, δεν θα έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας»!

Εννοείται ότι ως μοναδική διαφορά της Ελλάδος με την Τουρκία, ο Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρθηκε σε «θαλάσσιες ζώνες», όπως ακριβώς πράττει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία, όπως τουλάχιστον την αναγνωρίζει επίσημα το ελληνικό κράτος, είναι η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και μόνο.

Ο όρος «θαλάσσιες ζώνες» περιλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα, που οπωσδήποτε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση επ αυτών, συνιστά εθνική υποχώρηση και όχι «διαπραγμάτευση».

Δείτε το βίντεο από το 47´ και μετά

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.