Δυνατή Ελλάδα

Το άρθρο Ροζάκη που προτείνει οριοθέτηση με την Τουρκία στο 28ο μεσημβρινό! Το σχόλιο Καρυώτη

Μετά από το σεισμό στην Τουρκία, ήρθε η «διπλωματία των σεισμών». Πολύ γρήγορα ακούστηκε δημόσια η «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου. Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσαν ότι θα μπορούσε να συζητηθεί. Σε αυτά προσθέστε και το άρθρο του καθηγητή Χρ. Ροζάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το οποίο το διάβασε και ο καθηγητής Θ.Καρυώτης ο οποίος το σχολίασε, όπως και τον χάρτη που συνοδεύει το άρθρο. Είναι πολύ ουσιαστικό το σχόλιο του:

«Ο καθηγητής Ροζάκης συνεχίζει να αγνοεί την ΑΟΖ παίζοντας το παιγνίδι της Τουρκίας αναφέροντας:

«Και όσον αφορά το ποιες διαφορές θα αποσταλούν στο Δικαστήριο, αυτές θα πρέπει, οπωσδήποτε, να είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην υπόλοιπη Ανατολική Μεσόγειο, που αποτελεί το μήλον της Έριδος ανάμεσα στις δύο χώρες.»

Προσέξτε τον επόμενο χάρτη:
s8_091022_AOZ
Κοιτάξτε τι γράφει κάτω δεξιά:

«Η γραμμή σταματάει λίγο πριν από τον 28ο Μεσημβρινό, ουσιαστικά αφήνοντας ανοικτή τη δυνατότητα οριοθέτησης και με την Τουρκία».

Θέλει να κάνουμε οριοθέτηση με την Τουρκία και η ΑΟΖ της Τουρκίας να φτάνει μέχρι τον 28 μεσημβρινό  ! Δηλαδή να δώσουμε στην Τουρκία την μισή ΑΟΖ μας στην Ανατολική Μεσόγειο! Έτσι δεν θα συνορεύουν οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.