Ο Βαρβιτσιώτης εκθειάζει τους Σκοπιανούς!

Όσο περνά ο καιρός, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται ο καλύτερος χαμάλης των σκοπιανών συμφερόντων στην Ευρώπη. Χωρίς καμιά ντροπή, οι άνθρωποι που μέχρι χθες βρίσκονταν στα παλλαϊκά συλλαλητήρια μαζί με τον απλό λαό, ο οποίος υπερασπιζόταν την τιμή της πατρίδας και το όνομα της Μακεδονίας, άλλαξαν τώρα όχθη και, ως απλοί υπάλληλοι του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας, εκτελούν πειθήνια τις εντολές τους. Μετά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και πρωτοκλασάτους υπουργούς, σειρά πήρε χθες και ο αν. υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Bojan Maricikj.

Αναφερόμενος στη διαδικασία ένταξης του κρατιδίου στην Ε.Ε. ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων, όπως έχει αποτυπωθεί στην «ατζέντα της Θεσσαλονίκης» το 2003.

«Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας θα ενισχύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό και ενεργειακό επίπεδο» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η στενότερη συνεργασία των χωρών μας μπορεί να συμβάλει στην ενεργειακή σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιoανατολικής Ευρώπης».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας συναρτάται άμεσα με την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», την οποία τα Σκόπια, που εμφανίζονται πλέον παντού ως «Μακεδονία», έχουν περιφρονητικά πετάξει στα σκουπίδια από την επομένη της υπογραφής.

Από την πλευρά του, ο Σκοπιανός υπουργός σημείωσε ότι η συνάντηση με τον Μ. Βαρβιτσιώτη «στέλνει μήνυμα σχέσεων καλής γειτονίας και οικοδόμησης κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος». Εκθέτοντας μάλιστα την κυβέρνηση, όπως συνηθίζουν όλοι οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει ηγετικό ρόλο στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανίων», ενώ, όταν του ζήτησαν να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα, ξεγλίστρησε διπλωματικά, λέγοντας ότι «η Βόρεια Μακεδονία σέβεται διαχρονικά το Διεθνές Δίκαιο». Οσο για τον Μ. Βαρβιτσιώτη, κάλεσε την Αγκυρα να παραδειγματιστεί από τις καλές σχέσεις της Ελλάδας με τη Β. Μακεδονία, που «οδηγούν σε ένα μέλλον ευημερίας για τους δύο λαούς»…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.