Επίσημη καταγγελία από την Αθήνα στον ΟΗΕ για το νέο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Με τον πλέον επίσημο τρόπο καταγγέλλει η Αθήνα το νέο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, με επιστολή που επέδωσε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβης Μαρία Θεοφίλη στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην επιστολή περιλαμβάνεται αυστηρή προειδοποίηση ότι ενδεχόμενη απόπειρα υλοποίησής του για έρευνες υδρογονανθράκων παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και θα οδηγήσει σε ένταση και αποσταθεροποίηση την περιοχή.

Όπως αναφέρεται: «Η Αθήνα διατηρεί όλα τα δικαιώματά της βάσει του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα θα ήθελε να υπογραμμίσει ότι κάθε ενέργεια για την εφαρμογή του Μνημονίου της Τουρκίας που υπεγράφη στις 3 Οκτωβρίου 2022, η οποία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σκόπιμη κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή».

Είχαν προηγηθεί οι απειλές του τουρκικού Τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας με απαίτηση για αποστρατικοποίηση των νησιών μας, καθώς και του Χουλουσί Ακάρ που προκλητικά δήλωσε: «Μαζέψτε τα μυαλά σας, μην παίρνετε αέρα λόγω δηλώσεων τρίτων με κανέναν τρόπο, κρατήστε τα δικά σας πόδια στο έδαφος. Να είστε έξυπνοι και λογικοί. Να μιλήσουμε, να έχουμε ειρήνη και ησυχία. Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα ανακατώνουν την κατάσταση με εσωτερικούς πολιτικούς υπολογισμούς και εντείνουν την ατμόσφαιρα. Υπάρχει αυτή η ένταση και η μάταιη προσπάθεια εξοπλισμού. Όλα αυτά είναι μάταιες προσπάθειες κούρσας εξοπλισμών είναι εναντίον της ευημερίας του Ελληνικού λαού».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.