Αβραάμ Ζεληλίδης: Ο πρωθυπουργός «πρέπει να μας απαντήσει» γιατί καθυστερήσαμε 3,5 χρόνια και δεν μιλά για τον EastMed

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και του αρμοδίου υπουργού σχετικά με τις σεισμικές έρευνες από την EXXON νότια και νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών «έχω δώσει περισσότερες από 30 συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες και ακολουθούν και άλλες, θα ήθελα να σας δώσω συνοπτικά τις απαντήσεις μου:

»1. Δεν πανηγυρίζεις για κάτι γίνεται επειδή ήταν μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας.

»2. Πρώτα πρέπει να μας απαντήσει γιατί για 3,5 χρόνια δεν βοηθήσαμε την εταιρεία ώστε να αρθούν οι περιβαλλοντικές ενστάσεις στο ΣτΕ με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι έρευνες για 3,5 χρόνια και τώρα θα είχαμε τις γεωτρήσεις;

»3. Θα πρέπει να μας ενημερώσει γιατί δεν αναφέρθηκε στον EastMed, που χωρίς την ύπαρξη του ΔΕΝ θα γίνει καμιά γεώτρηση στις περιοχές αυτές.

»4. Τέλος, θα πρέπει μας πει γιατί δεν αναφέρθηκε στον Κυπαρρισιακό και στην Πρέβεζα, δύο περιοχές που είναι μπροστά στις έρευνες τουλάχιστον 2 χρόνια και είναι οι πιο ώριμες περιοχές;

»Συνεπώς, θεωρώ ότι αν δεν παρουσιαστούν όλα τα παραπάνω μαζί τότε η αναφορά του Πρωθυπουργού ήταν μια προεκλογική αναφορά χωρίς περιεχόμενο, αφού έτσι κι αλλιώς του χρόνου που θα γίνεται ο σχεδιασμός των γεωτρήσεων οι εταιρείες θα διαπραγματευτούν με άλλη κυβέρνηση.

»Μήπως δεν μας είναι γνωστό ότι καμιά κυβέρνηση διαχρονικά ΔΕΝ ήθελε να αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας;».

Δείτε και μία πρόσφατη συνέντευξη του κ. Ζεληλίδη:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.