Ο Δένδιας είχε προτείνει την επέκταση στα 12 νμ στην Αν. Μεσόγειο και ο Μητσοτάκης είχε αρνηθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες του Olympia με την πρόταση αυτή του Δένδια ήταν απόλυτα σύμφωνος και ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το Μαξίμου είχε επικαλεστεί ότι δεν ήταν απολύτως έτοιμοι οι χάρτες. Τι συμβαίνει σήμερα;

Γραφει ο Βασίλης Σκουρής απο το ieidiseis.gr

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον τη συζήτηση που διεξάγεται στη χώρα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ στην ΝΑ Μεσόγειο, με τον Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, να περιλαμβάνει την κίνηση αυτή ως μέρος μιας συνολικότερης στρατηγικής, με γενικότερες πρωτοβουλίες στην περιοχή και με τελική επιδίωξη την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Όπως, μάλιστα, είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη από διασταυρωμένες πηγές, υπέρ της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 νμ στην Ανατολική Μεσόγειο είχε ταχθεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όταν είχαν γίνει οι συμφωνίες αρχικά με την Ιταλία και εν συνεχεία με την Αίγυπτο, αλλά και είχε ανακοινωθεί το παράνομο τυρκολιβυκό μνημόνιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε αρνηθεί την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, καθώς το μέγαρο Μαξίμου εκτιμούσε ότι ήθελε περαιτέρω επεξεργασία ο φάκελος με τα έγγραφα για την επέκταση των χωρικών υδάτων- με τη σχετική εργασία να συνεχίζεται.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί σήμερα η κυβέρνηση διαρρέει ότι δεν προχωρά στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ στη ΝΑ Μεσόγειο, με το αιτιολογικό ότι «δεν είναι ώριμες συνθήκες»!

Πότε τελικά θα ωριμάσουν οι συνθήκες;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.