Σοκαρισμένοι είναι οι Τούρκοι για την ιστορική απόφαση για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Σοκαρισμένοι είναι οι Τούρκοι για την ιστορική απόφαση για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.

Μάλιστα ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε «ενοχλητική» την εν λόγω απόφαση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν «με την απόφαση αυτή οι ΗΠΑ, μετά τα νησιά του Αιγαίου, στρατιωτικοποιεί και την Κύπρο» και «μήπως μπορούμε να πούμε πως κι αυτό το μέρος το μετατρέπουν σε αμερικανική βάση», απάντησε: «Με αυτή την παροχή οπλικών συστημάτων θα ενισχύσουν τους Ελληνοκυπρίους και θα πουν στην Τουρκία “πρόσεχε! κοίταξε να δεις υπάρχουν και τα οπλικά συστήματά μας και στην Κύπρο. Θα προειδοποίησουν την Τουρκία. Αυτό το γεγονός είναι ενοχλητικό για την Τουρκία».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, έγραψε στο twitter: «η άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ κατά της ‘Ε/Κ ΔΝΚ’ είναι ατυχής και κοντόφθαλμη για την περιοχή. Η απόφαση αυτή, η οποία θα βλάψει την ειρήνη στην περιοχή και θα καταστήσει τη μη λύση μόνιμη, θα πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο δυνατό. Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει με αποφασιστικότητα την ευθύνη που έχει ως εγγυήτρια χώρα για ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο νησί».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.