Τι κρύβεται πίσω από τις πρόωρες εκλογές; Μήπως οι Πρέσπες του Αιγαίου;

Τελικά αποδεικνύεται ότι τα… κυβερνητικά θαύματα κρατούν τρεις μέρες (όπως αυτά των Αγίων Ισιδώρων ενδεχομένως).

Νομίζαμε κι εμείς ο ταλαίπωροι ότι όντως η κυβέρνηση εγκατέλειψε τον εθνομηδενισμό κι ασπάστηκε τον πατριωτισμό.

Αυτό τουλάχιστον έδειχνε η λάμψη που απέρρεε από το κογκρέσο κατά τη διάρκεια της… ιστορικής ομιλίας του πρωθυπουργού.

Λίγο μετά ωστόσο, δυστυχώς, η σκληρή πραγματικότητα για μια ακόμη φορά κέρδισε τις επικοινωνιακές πομφόλυγες.

Κι από τα γεγονότα που ακολούθησαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι οι δήθεν κόντρες Μητσοτάκη – Ερντογάν, επί της ουσίας κλείνουν το μάτι στις Πρέσπες του Αιγαίου.

Διότι, αν όντως ο πρωθυπουργός είχε μεταμορφωθεί σε πατριώτη, κατόπιν της ομιλίας στο κογκρέσο θα έκανε και το επόμενο σημαντικό βήμα για να τρίψει στα μούτρα του σουλτάνου τις επεκτατικές του ονειρώξεις.

Θα προέβαινε δηλαδή στην ανακήρυξη της ΑΟΖ και στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο.

Κοινώς, θα ασκούσε τα νόμιμα δικαιώματά μας, κι ας έσκουζε μετά όσο ήθελε ο κουμπάρος.

Δεν το έκανε όμως.

Αντίθετα, προτίμησε να αναλωθεί στους γνωστούς λεονταρισμούς με τον γείτονα, αφήνοντας κυριολεκτικά τους υποτιθέμενους «συμμάχους» και «εταίρους» να παζαρεύουν με τον Ερντογάν, κάνοντάς τους ταυτόχρονα όλα τα χατίρια (βαρύς οπλισμός στην Ουκρανία που ξεγυμνώνει τα νησιά μας, «παράδοση» της χώρας στους Αμερικανούς κ.ο.κ).

Με αποτέλεσμα, να κινδυνεύει  να μετατραπεί σε Ζελένσκι (θέμα χρόνου η σύναψη εκεχειρίας στην Ουκρανία, αλλιώς η Ευρώπη θα παγώσει), και ο Ερντογάν, τηρουμένων των αναλογιών, σε Πούτιν.

Το ζήτημα είναι, πότε θα γίνει το… μπαμ.

Ήτοι, πότε θα στηθεί το θερμό επεισόδιο που θα οδηγήσει στις Πρέσπες του Αιγαίου.

Μάλλον όχι μέσα στο καλοκαίρι.

Εξ ου και η πρωθυπουργική κωλοτούμπα που έδειξε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Ο λόγος απλός. Είναι αδύνατον να περάσει συνθηκολόγηση με τα μεμέτια από αυτή τη Βουλή.

Το έχουν ξεκαθαρίσει επανειλημμένα εμμέσως τόσο ο Καραμανλής όσο κι ο Σαμαράς. Ο δεύτερος μάλιστα αναβάθμισε τη σκληρή ρητορική κατά των Τούρκων (βλέπε: Σε άλλο μήκος ο Σαμαράς από κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά και ενεργειακά).

Επομένως, οι… άριστοι δεν επισπεύδουν τις εκλογές μόνο  επειδή απειλούνται με εκλογική κατάρρευση, λόγω των δεινών που προκάλεσε στον λαό η εκμετάλλευση τόσο της κορονοκρίσης όσο και του γεωπολιτικού χάους για να εξυπηρετηθούν τα κοράκια  που τους στηρίζουν νυχθημερόν.

Το κάνουν κυρίως για να υλοποιήσουν τις Πρέσπες του Αιγαίου από την επόμενη… πρόθυμη Βουλή που θα προκύψει.

Άλλωστε, μέχρι την άνοιξη του ’23, ουδείς γνωρίζει που θα έχει κάτσει η μπίλια του νέου ψυχρού πολέμου.  Άρα, το… γοργόν και χάριν έχει, όσον αφορά το κλείσιμο των δυτικών εκκρεμοτήτων, ώστε «σύμμαχοι» και «εταίροι» να είναι έτοιμοι για τη νέα σύγκρουση με τη Ρωσία.

Κι αν ακούσετε λίαν συντόμως, ότι ζητήθηκε από Σαμαρά και Καραμανλή να μην είναι υποψήφιοι τάχα για να ανανεωθεί το κόμμα, μην απορήσετε καθώς θα γνωρίζετε από πριν το παρασκήνιο.

Το επερχόμενο εθνικό ξεπούλημα προμηνύει επίσης και η στάση του Τσίπρα. Ο οποίος συνεχώς πετάει τη μπάλα στην εξέδρα φοβούμενος μη τυχόν κληθεί εκ νέου να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Θα επανέλθουμε…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.