Προχωρά το ύπουλο σχέδιο αποστρατικοποίησης των νησιών;

Το μεγάλο κόλπο του αφοπλισμού των νησιών – «Το θέλουν ΗΠΑ και Γερμανία»

Tα ΒΜΠ-1 θα τα πάρουν από τα ελληνικά νησιά ενώ οι Αμερικανοί έχουν ήδη συμφωνήσει να προμηθεύσουν την χώρα με 400 M2 Bradley.
Όμως αν η Ελλάδα προμηθευτεί τα αμερικανικά ΤΟΜΑ δεν θα μπορεί να τα πάει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα τα οποία οι Αμερικανοί τα θεωρούν επισήμως αποστρατικοποιημένα.
Δηλαδή οι Αμερικανοί υιοθετούν τις τουρκικές θέσεις και δεν θα επιτρέψουν τα M2 Bradley να αναπτυχθούν στα νησιά παρά μόνο στον Έβρο.
Άρα με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται ύπουλα ο αφοπλισμός των νησιών. Σημειώνεται επίσης ότι ο ΕΣ διαθέτει ένα τεράστιο στοκ ανταλλακτικών για τα BMP-1.
H Ελλάδα έχει ήδη δηλώσει ότι είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τα τεθωρακισμένα BMP-1, εφόσον αυτά μπορούσαν να αντικατασταθούν άμεσα από μεγαλύτερων δυνατοτήτων ΤΟΜΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, πέρα από τα ΒΜΡ-1, αιτήματα, από ΗΠΑ και Γερμανία, υπάρχουν και για άλλα συστήματα, όπως τα αντιαρματικά Stinger, αλλά και οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι τύπου Harpoon του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.).

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα  να διατηρεί δυνάμεις αυτοάμυνας η Ελλάδα στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου γιατί θεωρούν ότι έτσι παραβιάζουν τις Συνθήκες και έτσι οι ίδιες οι ΗΠΑ ζητούν και θέλουν την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών τασσόμενες γεωστρατηγικά υπέρ της Τουρκίας.

Tο ίδιο όμως ισχύει και για την Γερμανία η οποία και αυτή έχει επιβάλει περιορισμούς ανάπτυξης γερμανικού στρατιωτικούς υλικού σε «αποστρατικοποιημένες περιοχές».

Έτσι η κυβέρνηση βρίσκει δικαιολογίες για να προχωρήσει σε αποστρατικοποίηση των νησιών χωρίς να γίνει αντιληπτό.

«ΗΠΑ και Γερμανία δεν θέλουν»…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.