Μητσοτάκης και Δένδιας, βάζουν τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις κάτω από το χαλί, καθώς έχουν την προσοχή τους στραμμένη στις κάλπες

Εκτεθειμένοι πολλαπλώς Μητσοτάκης και Δένδιας, βάζουν τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις κάτω από το χαλί, καθώς έχουν την προσοχή τους στραμμένη στις κάλπες…

Στις 27 Μαρτίου 2022 σε συνέντευξη του ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας δήλωνε ότι, εφόσον η Τουρκία επανέλθει στην προκλητική και παραβατική συμπεριφορά, θα υπάρξουν συνέπειες…

Της Κύρας Αδάμ

Όμως η συμπεριφορά της Τουρκίας -πριν και μετά την εσπευσμένη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, πριν και μετά την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία- δεν σταμάτησε ποτέ τις προκλητικά επιθετικές και παράνομες ενέργειές της σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τουναντίον, τις πολλαπλασιάζει επικίνδυνα (επιστρατεύοντας και νέα μέσα όπως UAV και βολές S-400), «αδειάζοντας» τον Έλληνα ΥΠΕΞ και τις δηλώσεις του και αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έτοιμη να κάνει τα στραβά μάτια στην τουρκική απόλυτη παρανομία (και όχι απλή «παραβατικότητα») και χωρίς καμία «συνέπεια» σε βάρος της Τουρκίας, προκειμένου να διατηρήσει την πλασματική και άυλη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για «ήσυχο καλοκαίρι» σε Αιγαίο και Μεσόγειο που τόσο χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση με τη σκέψη της στις εκλογές.

Και τούτο αποδεικνύεται από τα επίσημα, έγκυρα, ελληνικά, τουρκικά και διεθνή στοιχεία, τα οποία εντέχνως τα αποκρύπτει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να παραμείνει εν ζωή η παραπλανητική θεωρία της κυβέρνησης ότι μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν «μπήκαν τα θεμέλια συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας και ελληνοτουρκικών συμφωνιών».

Ορισμένα από τα στοιχεία της δριμύτερης τουρκικής συμπεριφοράς, που όλα καταλήγουν πλέον στην αρπαγή ελληνικής κυριαρχίας -χωρίς καμία συνέπεια για την Τουρκία- είναι τα ακόλουθα:

Ασκήσεις με πυρά

Από την 1η Ιανουαρίου 2022 (σ.σ.: όπως κατ’ επανάληψη έχει παρουσιάσει η «κυριακάτικη δημοκρατία») η Άγκυρα, με τσαμπουκά και την ανοχή της Αθήνας, έχει κάνει εισβολή, κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο για έναν ολόκληρο χρόνο, δεδομένου ότι εκτελεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε τρεις περιοχές που φαίνονται στον χάρτη 1 με κόκκινο κύκλο. Οι περιοχές τουρκικών ασκήσεων καταλαμβάνουν μόνιμα ελληνική κυριαρχία στη Λήμνο και στη Σαμοθράκη (κύκλος 1), στον Αη-Στράτη ( κύκλος 2), στις βραχονησίδες Μελαμπιούς και Χταπόδια (κύκλος 3).

Για τα στοιχεία αυτά, που αναγράφονται σε κυβερνητικά διεθνή έγγραφα, η κυβέρνηση δεν έχει ποτέ ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες, διότι προφανώς δεν θέλει να εμφανίσει την απροθυμία της και την αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτές τις τουρκικές, επιθετικές ενέργειες για να διασφαλίσει την ελληνική κυριαρχία των νήσων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο.

nb hartis adam aigaio
Οι περιοχές τουρκικών ασκήσεων καταλαμβάνουν μόνιμα ελληνική κυριαρχία στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη (κύκλος 1), στον Αη Στράτη (κύκλος 2), στις βραχονησίδες Μελαμπιούς και Χταπόδια (κύκλος 3). Η αρπαγή της βραχονησίδας Τζουράφα φαίνεται στον κύκλο 4, ενώ στο τετράγωνο 5 φαίνεται η αρπαγή της ελληνικής ΑΟΖ ανατολικά Ρόδου – Καστελόριζου και η αρχή της τουρκολιβυκής ΑΟΖ

«Έκαψε» το χαρτί της προσφυγής

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει πλέον το ισχυρό χαρτί (που ποτέ δεν θέλησε να αξιοποιήσει) της ελληνικής προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕκατά της Τουρκίας, διότι τώρα θα έρθει αντιμέτωπη με την άκρως αρνητική στάση της Ρωσίας. Όπως κατ’ επανάληψη έχει προειδοποιήσει η Μόσχα (μετά την αποστολή ελληνικού οπλισμού στην Ουκρανία, τη χρήση της Αλεξανδρούπολης για μεταφορά προσωπικού κι οπλικών συστημάτων προς Βορρά, μετά την ανεξέλεγκτη χρήση του FIR Αθηνών από αμερικανικά και νατοϊκά κατασκοπευτικά αεροσκάφη εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και την πρόσφατη απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα), η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στις εχθρικές χώρες, και αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες. Επιπροσθέτως, εγείρονται πλέον ερωτήματα και για τη στάση της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που δεν πρόκειται να κοντραριστεί με τη Ρωσία, επιλέγοντας πλέον την οδό της αποχής.

Επιπροσθέτως, το μόνιμο ελληνικό επιχείρημα του ΥΕΘΑ, ότι τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίζονται όταν αυτά παραβιάζουν την ελληνική κυριαρχία, έχει αρχίσει και εξασθενεί επικίνδυνα, διότι τα τουρκικά αεροσκάφη, είτε αναχαιτιστούν είτε όχι, αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να αποχωρίσουν από το Αιγαίο λόγω έλλειψης καυσίμων.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα τουρκικά πολεμικά πλοία, τα οποία παραβιάζουν στατικά την ελληνική κυριαρχία κατά τη συνεργασία τους με τα τουρκικά αεροσκάφη και δεν αποχωρούν λόγω έλλειψης καυσίμων. Με άλλα λόγια, τα τουρκικά πλοία «κατσικώνονται» σε μόνιμη βάση στα ελληνικά χωρικά ύδατα…

Στην περιοχή Νο 4, στη βραχονησίδα Τζουράφα (με κόκκινο κύκλο στον χάρτη), η Τουρκία καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία. Στην περιοχή αυτή η Τουρκία ανανέωσε και για τον Απρίλιο βολές πυραύλων S-400, επισημαίνοντας ότι δεν κάνει σπατάλη βλημάτων S-400, δεδομένου ότι διαθέτει αριθμό βλημάτων όσα είναι τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συν 20% για τυχόν αστοχίες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν, μετά την αποστολή των ελληνικών καλάσνικοφ και ρουκετών 120 mm στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύτηκε σε συνεχή ροή προς την Τουρκία S-400 και ενδεχομένως S-500, σε περίπτωση κατά την οποία η Άγκυρα εμπλακεί, γενικώς, σε όποιες επιχειρήσεις.

Μολονότι η βραχονησίδα Τζουράφα είναι ελληνική, εντούτοις η Άγκυρα εξέδωσε τη διεθνή αγγελία Α 1938/22 για την περιοχή Νο 4, η οποία καταλαμβάνει την κυριαρχία της Τζουράφας, θέτοντας τη βραχονησίδα στην τουρκική επικράτεια-κυριαρχία. Με αποτέλεσμα η ελληνική ΑΟΖ, η περιοχή SAR, τα 10 ν.μ. ΕΕΧ, τα σχέδια πτήσης, το FIR Αθηνών κ.λπ., τα οποία εξαρτώνται από την ελληνική κυριαρχία, να γίνονται σκορποχώρι και να καταλήγουν στα άχρηστα.

Η μόνη αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να εκδώσει την αγγελία Α 0909/22, επισημαίνοντας ότι η περιοχή Νο 4 καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, ωσάν η ελληνική κυριαρχία να είναι αναλώσιμο είδος και για τον λόγο αυτό η τουρκική βολή στην περιοχή είναι άκυρη.

Σε χρόνο μηδέν η Άγκυρα ακύρωσε την ελληνική αγγελία και απάντησε στην Αθήνα ότι «…η περιοχή Νο 4 κείται αυστηρά στην τουρκική επικράτεια (δηλαδή η Τζουράφα) και ότι η τουρκική βολή θα εκτελεστεί κανονικά…».

Δηλαδή, πρόκειται για αρπαγή ελληνικής κυριαρχίας χωρίς καμιά συνέπεια, διότι ενδεχομένως η κυβέρνηση δεν θέλει να προκαλέσει την Άγκυρα, η οποία παράνομα και με στρατιωτικά μέσα έθεσε την Τζουράφα στην τουρκική επικράτεια, προς όφελος του ήρεμου καλοκαιριού, έπειτα από τη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν, η οποία μπορεί να μεταφραστεί ως εξής: η Αθήνα δεν αντιδρά σε τίποτα – η Άγκυρα κάνει ό,τι θελήσει.

Δεν βλέπουν τίποτα παράνομο

Όλα αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν για την ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ προκλητική και παράνομη (και όχι απλώς παραβατική) συμπεριφορά της Τουρκίας και έτσι, κατά τον κ. Δένδια, δεν προκύπτουν συνέπειες για την Τουρκία. Το γεγονός παραμένει ότι η κυβέρνηση κρατά αντιδράσεις και συνέπειες μυστικές, έως ότου αυτές μετατραπούν σε ανύπαρκτες, μολονότι η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας κορυφώνεται εις βάρος της Ελλάδας.

Η Τουρκία εξέδωσε διεθνή αγγελία για άσκηση στην περιοχή Νο 5 (με κόκκινο τετράγωνο στον χάρτη) μεταξύ Ρόδου – Καστελόριζου. Αν και η τουρκική αυτή περιοχή εισέρχεται 12 ν.μ. στη διεθνή θάλασσα εντός του FIR Αθηνών, η Τουρκία ισχυρίζεται διεθνώς ότι αποτελεί τουρκική επικράτεια-κυριαρχία. Δηλαδή, στην πράξη μετατρέπει τη διεθνή θάλασσα, και μάλιστα εντός του FIR Αθηνών, σε τουρκική κυριαρχία.

nb hartis adam aigaio1

Όπως είναι γνωστό από τον Σεπτέμβριο του 2019, η κυβέρνηση διευκόλυνε την Άγκυρα να προβαίνει σταθερά σε αυτή την κίνηση, διότι την περιοχή ανατολικά της Ρόδου την πήρε από το Αιγαίο και την ενέταξε στη Μεσόγειο, στην οποία η Τουρκία έχει 12 ν.μ. χωρικά ύδατα, ενώ στο Αιγαίο έχει 6 ν.μ. Η ελληνική αυτή κίνηση παρείχε στην Άγκυρα το πλεονέκτημα της δημιουργίας της τουρκολιβυκής ΑΟΖ, δεδομένου ότι τα 12 ν.μ. χωρικά ύδατα της Τουρκίας, λόγω Μεσογείου, μπαίνουν σφήνα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και μηδενίζουν την ελληνική ΑΟΖ των δύο αυτών νήσων.

Παρά ταύτα, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε την τουρκολιβυκή ΑΟΖ «γελωτοποιό στοιχείο», αλλά «λησμόνησε», δηλαδή απέκρυψε από τους Έλληνες πολίτες, ότι η τουρκολιβυκή ΑΟΖ δυστυχώς έχει νομιμοποιηθεί και είναι σε ισχύ, διότι βρίσκεται επισήμως αναρτημένη στο αρμόδιο Πίνακα 104 του ΟΗΕ από τις αρχές του 2021. Η Ελλάδα δεν αντέδρασε ποτέ στον ΟΗΕ γι’ αυτήν την απόφασή του, ενώ η ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖβρίσκεται ακόμα «στο μούσκιο» του ΟΗΕ και περιμένει την τύχη της

Τα UAV αλωνίζουν ανενόχλητα

Η Άγκυρα ζήτησε εκ νέου από την Αθήνα να εκδώσει αγγελία για πτήσεις τουρκικών UAV στο FIFR Αθηνών από τις 22 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου για έλεγχο περιβάλλοντος και υποστήριξη αποστολών έρευνας και διάσωσης (SAR) για 14 ώρες σε καθημερινή βάση. Η Αθήνα αρνήθηκε να εκδώσει αγγελία, διότι τόσο τα ίχνη των UAV όσο και οι περιοχές πτήσης τους καταλαμβάνουνελληνική κυριαρχία.

Η Τουρκία, θέτοντας στον υπόνομο την ελληνική κυριαρχία, εξέδωσε παράνομα την τουρκική διεθνή αγγελία Α 1624/2022, κατακερματίζοντας την ελληνική κυριαρχία.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε τον χάρτη με τα ίχνη και τις περιοχές πτήσης των τουρκικών UAV που κατακερματίζουν την ελληνική κυριαρχία, καθώς επίσης και την αγγελία Α0781/22, που αποδεικνύει τον κατακερματισμό της ελληνικής κυριαρχίας. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποκρύπτει το γεγονός για να μη φανεί η παραβίαση της Τουρκίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.