Πάγωσε η Ελλάδα από την κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ – Τουρκίας

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η Ελλάδα επέλεξε τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου, δίνοντας τα πάντα και η Τουρκία τον ρόλο του επιτήδεια ουδέτερού, που κερδίζει τα πάντα.

Η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως η μοναδική κυβέρνηση παγκοσμίως που υπέγραψε αμυντική σύμβαση παραδίδοντας εθνική κυριαρχία στις ΗΠΑ, και αντί να πάρει το οτιδήποτε, έχασε ακόμα και τα κεκτημένα που ίσχυαν πριν την συμφωνία. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, την ακύρωση του αγωγού East Med.

Στην υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας πρωταγωνίστησε η διαβόητη Βικτώρια Νούλαντ που μαζί με τον απερχόμενο πρέσβη Τζέφρι Πάιατ είχαν πρωταγωνιστήσει και στα γεγονότα της Ουκρανίας το 2014.

Τώρα φαίνεται ότι έπαιξαν ένα σκοτεινό παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας, από καθιστώντας την Τουρκία από την «πίσω πόρτα».

BE444E3B F6AE 4D31 B661 AEF4E2A9EF17
Η Βικτώρια Νούλαντ και ο Τζέφρυ Πάιατ στο Κίεβο το 2014

Την ώρα που η Ελλάδα έχει δώσει τα πάντα στις ΗΠΑ με την αορίστου χρόνου αμυντική συμφωνία, συμμετέχει στο σύνολο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας με τεράστιο κόστος και φυσικά έσπευσε να στείλει όπλα στην Ουκρανία σπάζοντας την ουδετερότητα, η ανακοίνωση του State Department μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως πισώπλατη μαχαιριά.

Η Τουρκία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ο επιτήδειος ουδέτερος και εμείς, ο χρήσιμος ηλίθιος.

Διαβάστε την ανακοίνωση, δεν χρειάζεται άλλο σχολιασμό:

Σύμφωνα με τη δέσμευση που ανέλαβαν οι Πρόεδροι Μπάιντεν και Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη τον Οκτώβριο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία εγκαινίασαν τον Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ-Τουρκίας στις 4 Απριλίου στην Άγκυρα.

Η υφυπουργός Εξωτερικών Victoria Nuland και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sedat Onal, με τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους, συναντήθηκαν στην Άγκυρα για να εξετάσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η οικονομική και αμυντική συνεργασία, η αντιτρομοκρατία και βασικοί τομείς κοινού περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Επανέλαβαν την κοινή τους δέσμευση για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτησαν τις προσπάθειες της Τουρκίας να διευκολύνει μια δίκαιη διπλωματική λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου.

Η υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Marisa Lago θα επισκεφθεί την Άγκυρα στις 5-6 Απριλίου για να προωθήσει τους στόχους οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας του Στρατηγικού Μηχανισμού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία προσβλέπουν σε μια συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού αργότερα το 2022.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.