«Η έλευση των πρώτων 6 Rafale είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πολεμική αεροπορία και εξίσου σημαντική για το σύνολο της εθνικής άμυνας και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας.
»Η ένταξη αυτού του οπλικού συστήματος θα αναθεωρήσει συνολικά την αμυντική σχεδίαση της χώρας μας αναπόφευκτα, λόγω των επιδόσεων και των δυνατοτήτων που έχει το ίδιο το σύστημα» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Ευάγγελος Γεωργούσης.
«Δεν είναι μόνο ένα αεροπλάνο, δεν θα εντάξουμε απλώς έναν αριθμό μαχητικών αεροσκαφών, το 24 δεν λέει τίποτα από μόνο του, αλλά το τι αποτελεί το κάθε αεροσκάφος είναι ένας πολλαπλασιαστής ισχύος κατά την γνώμη μου, που είναι επιβεβλημένο στην στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να επανεξετάσει τον τρόπο προβολής και σχεδίασης των εθνικών μας σχεδίων» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργούσης.
Αυτό καθαυτό το αεροπλάνο σαν πτητική μηχανή είναι ένα πολύ εξελιγμένο μέσο, εξήγησε, βασίζεται στα τελευταία επιτεύγματα της αεροπορικής τεχνολογίας και εκείνο που κάνει να ανεβαίνει κατηγορία σαν αεροπορική ισχύ η πατρίδα μας με αυτό, είναι τα συστήματα που έχει και τα όπλα που μπορεί να φέρει.
Αυτό το αεροπλάνο από το ραντάρ μέχρι όλους τους αισθητήρες που είναι αναγκαίοι, είναι τελευταίας τεχνολογίας και έχει και ειδικό σύστημα αυτοπροστασίας, ανέφερε μεταξύ άλλων τεχνικών χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου μαχητικού.
«Μετά το 1974 υπήρξε στην Ελλάδα και η ένταξη νέων μαχητικών αεροσκαφών αλλά κυρίως η πίστη όλων μας, από την πολιτική ηγεσία μέχρι την πολιτική ηγεσία ότι θέλουμε μια καινούρια αεροπορία.
»Δεν έχει καμία σχέση η αεροπορία μετά το 1974 με την αεροπορία που είχαμε πριν από τότε» σημείωσε ο πτέραρχος.
«Αυτή την στιγμή είμαστε στην πρώτη τριάδα στην Ευρώπη όσο αφορά στην εναέρια μάχη και επίσης πολύ υψηλά στις επιχειρήσεις αέρος-εδάφους.
»Off the record σε συνεργασία Ελλήνων με Ισραηλινούς πιλότους ελέχθη από τους Ισραηλινούς, ότι με αυτά που βλέπουμε εδώ και από τις γνώσεις που έχουμε από την περιοχή μας δεν μπορεί καμιά αεροπορία να σας συναγωνιστεί στην εναέριο μάχη.
»Και στους πιλότους που θα πετάνε τα Ραφάλ και στους μηχανικούς που θα τα συντηρούν, τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί δίνουν υλική διάσταση στις προθέσεις της ελλάδας, κάνουν πράξη την θέληση του ελληνικού λαού και της πολιτείας απέναντι στην απειλή που αντιμετωπίζουμε».
Ερωτηθείς μάλιστα σε σχέση με την Τουρκία και τι αντιδράσεις μπορεί να υπάρξουν από την γείτονα χώρα, ο κ. Γεωργούσης επεσήμανε ότι «στο πεδίο δεν αναμένεται καμία αντίδραση από την Τουρκία για πάρα πολλούς πραγματικούς λόγους».
Καταρχήν, έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην πολεμική της αεροπορία για λόγους διαθεσιμότητας του αριθμού των αεροσκαφών F16 που δεν είναι εκσυγχρονισμένα ακόμα, λόγω του εμπάργκο που της έχει επιβάλει η Αμερική, επιπλέον η οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και η πολιτική Ερντογάν που έχει κλείσει στην φυλακή έναν πολύ σοβαρό αριθμό πιλότων, περιορίζουν τις αντιδράσεις.
«Δεν είναι ένα απλό πράγμα να κόβεις ένα κομμάτι από την αεροπορία σου και να το στέλνεις στην φυλακή.
»Έχω ακούσει για έναν αριθμό 300-400, που βρίσκονται στην φυλακή» ανέφερε ο κ. Γεωργούσης.
Κοινοποιήστε:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)