Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει το ανθελληνικό παραλήρημα βουλευτών του

Ο Ζεϊμπέκ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος, εν αντιθέσει με την Τουρκία – Ο Φίλης τάχθηκε κατά του φράχτη στον Εβρο

Πρωτοφανές ντελίριο ανθελληνισμού κατέκλυσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑΧουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος, εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, διατύπωσε τον επαίσχυντο ισχυρισμό ότι η Ελλάδαδεν είναι κοσμικό κράτος, εν αντιθέσει με την Τουρκία, ενώ σε αντεθνικές δηλώσεις προέβη και ο Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στη Βουλή, επί του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη, ο προκλητικός μειονοτικός βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την άποψη περί πλήρους κατάργησης της σαρίας, ισχυρίστηκε πως η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, ενώ η Ελλάδα όχι. «Εμείς λέμε ναι στην κατάργηση της σαρίας. Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία δεν ανοίγουν ποτέ τα σχολεία με το Κοράνι. Εδώ έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος» ανέφερε, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός Βουλής.

nb zeibek husein 1
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να διαγράψει πάραυτα τον βουλευτή που δεν δίστασε να βροντοφωνάξει τα φιλοτουρκικά και ανθελληνικά του αισθήματα ακόμη και μέσα στον ναό της δημοκρατίας, ποίησε την νήσσαν, περιοριζόμενος στο να τον πιέσει ώστε να προβεί σε δήθεν επανορθωτική – διευκρινιστική δήλωση. Η δήλωση, ωστόσο, του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν υπήρξε ακόμη πιο εξοργιστική από τον αρχικό ισχυρισμό του, καθώς δεν ζήτησε συγγνώμη για όσα ποταπά ανέφερε, αλλά μίλησε για διαστρέβλωση, καθώς και για «καθ’ υπερβολή» σύγκριση.

«Εν όψει εκτεταμένων διαστρεβλώσεων ενός τμήματος της ομιλίας μου στη Βουλή», δήλωσε ειδικότερα, «διευκρινίζω ότι συνέκρινα καθ’ υπερβολήν τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας – Τουρκίας, με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της σαρίας στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος. Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματοςπερί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας».

Σημειωτέον, πως στην απαράδεκτη αναφορά του από το βήμα της Βουλής αντέδρασε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ν.Δ.), λέγοντας πως «ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος είναι τραγικός. Υπάρχει κρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξαρτησία. Υπάρχει ισχυρή θρησκευτική και κοσμική παράδοση». Όσο για τον Γιώργο Κατρούγκαλο (ΣΥΡΙΖΑ) επιχειρησε -ανεπιτυχώς- να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, υποστηρίζοντας πως «αυτό που εννοούσε ο βουλευτής ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους».

Τσουπ πετάχτηκε κι ο Φίλης

Την ίδια ώρα εθνικά επικίνδυνους ισχυρισμούς διατύπωσε και ο Νίκος Φίλης, τασσόμενος κατά του φράχτη στον Εβρο, λέγοντας πως «δεν μπορεί να αποτελέσει λύση στο Μεταναστευτικό», καθώς «ο φράχτης θέτει έναν φράχτη για τη Θράκη όχι για προστασία σε αυτή τη στιγμή, αλλά για περιορισμό και διαχωρισμό της από την υπόλοιπη χώρα».

Μάλιστα, διαφώνησε με την αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μιλώντας για εμπλοκή της «σε επιθετικούς αμερικανικούς σχεδιασμούς», ενώ τάχθηκε υπέρ της απογραφής μειονοτήτων στη Θράκη.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.