Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, έπρεπε να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα

Τελικώς με την αμυντική συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας (ταυτόχρονα με παραγγελία οπλικών) πάλι οι πολιτικοί μας, μας διαίρεσαν ανάλογα. Αυτό προκύπτει από τον κάθε μη κομματικό που θα σταθεί να σηματολογήσει το τι συνυπογράψαμε με την Γαλλία ταυτόχρονα με την παραγγελία πολεμικών σκαφών.

Αρχής γενομένης από τον Συριζα ένα κόμμα που με την καταψήφιση της συμφωνίας,λόγω ως ανέφερε ο Τσίπρας, διαφωνίας του ως προς την αμοιβαιότητα στρατιωτικής συνδρομής εφόσον τούτο αιτηθεί. Θα έπρεπε να γνωρίζει, ο συμπαθής στο λαό Τσίπρας, ότι όλες αυτού του αμυντικού πλαισίου διμερείς συμφωνίες έτσι συντάσσονται, γιατί έτσι πρέπει αφού είναι διακρατικές, τουτέστιν κανένα εκ των δύο μερών δεν είναι Γιβραλτάρ ή κάτι παρόμοιο.

Υπεγράφη μεταξύ ισοτίμων.

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να υπερψηφίσει την συμφωνία έστω και διατυπώνοντας τις παρατηρήσεις / αντιρρήσεις που διετύπωσε, να υπάρχουν στα πρακτικά,γιά να τα διαβάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, και όχι υποτιμώντας την ισχύ, και την προσωπικότητα της χώρας του.

Αυτή λοιπόν την συμφωνία έπρεπε αν όχι να υπερψηφίσει, τουλάχιστον να αντιπαρέλθει με αποχή το ΚΚΕ, διότι και μόνον το ότι δείξαμε στον κόσμο,δια της τεθλασμένης, ότι δεν μας αρκεί η Νατοϊκή συμμαχία, αφού δεν μας καλύπτει, και προχωρούμε διευρύνοντας την αμυντική μας «ομπρέλα» με χώρα του ΝΑΤΟ, παράλληλα με το ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας έτσι τον παραμερισμό μελλοντικού Κίσσινγκερ που τόσο πολύ σθεναρά το ΚΚΕ μάχεται αγωνιζόμενο, εφ´ όσον ξαναβρεθεί μπροστά μας.

Το αυτό ισχύει και για τον Βαρουφάκη. Το Εθνικό Κοινοβούλιο είναι για να μέλλεται την ασφάλεια ΟΛΟΥ του λαού και όχι τα του οίκου ενός εκάστου. Της ΝΔ σαφέστατα περιλαμβανομένης. Πέρασε ένας τέτοιος από την Εθνική Αντιπροσωπία, που σήμερα είναι έξω από την Βουλή. Όμως πέρασε. Ας τον βλέπαμε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.