Οι Τούρκοι βάζουν ξανά τον Έβρο στο στόχαστρο…

Οι Τούρκοι άρχισαν να παίζουν φουλ προπαγάνδα. Μετά το σόου Ερντογάν στα Βαρώσια στην Κύπρο, βάζουν πάλι στο κάδρο την περιοχή του Έβρου.

Θα έλεγε κανείς ότι το καθεστώς Ερντογάν είναι παντελώς προβλέψιμο.

Όπως έκαναν και το 2020 μέσω πληρωμένων δημοσιευμάτων, έτσι και τώρα ισχυρίζονται ότι Έλληνες αστυνομικοί σκότωσαν Τούρκο στον Έβρο.

Σε δημοσιεύματά του ο τουρκικός Τύπος αναφέρουν πως ένας 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν αναφορά για περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης.

Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Βεβαίως το περιστατικό έχει διαψευστεί ότι έλαβε χώρα σε ελληνικό έδαφος και από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και από την ΕΛ.ΑΣ.

Θυμίζουμε όμως ότι και πέρσι κατά την επιχείρηση εισβολής μεταναστών στον Έβρο, τουρκικά ΜΜΕ και ελάχιστα ελληνικά ΜΜΕ που έπαιζαν το παιχνίδι του Ερντογάν ενσυνείδητα, έγραφαν ότι οι ελληνικές δυνάμεις σκότωναν εν ψυχρώ μετανάστες στα σύνορα και μάλιστα διακινούσαν και διάφορα fake σκηνοθετημένα βίντεο.

Είναι πλέον προφανές ότι δεν θα υπάρξει ήρεμο καλοκαίρι. Με οποιοδήποτε τρόπο οι Τούρκοι θα παίξουν με τα όρια της υπομονής και της αντοχής μας προκειμένου να οργανώσουν στημένο θερμό επεισόδιο εις το οποίο θα φανούν αμυνόμενοι…

Το δήθεν περιστατικό, όπως παρουσιάζεται από τον τουρκικό Τύπο

Σε δημοσιεύματά του ο τουρκικός Τύπος αναφέρουν πως ένας 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν αναφορά για περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Άλλα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για λεκτικές αψιμαχίες με άτομα από την ελληνική πλευρά που φορούσαν πολιτικά ρούχα και άλλα για πυροβολισμό από Έλληνες στρατιώτες.

Ελληνικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για υπόθεση διακίνησης μεταναστών και συμπλοκής ατόμων που είχαν ανάμιξη, αφού όπως αναφέρεται πήγαν να πάρουν από νησίδα του ποταμού Έβρου βάρκες που χρησιμοποιούνται για να περνάνε κόσμο από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το φερόμενο ως θύμα ονομάζεται Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.