Η υποκρισία της ηγεσίας και των βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ συνεχίζεται προκλητικά για την συμφωνία των Πρεσπών

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο Γιώργος Αθανασίου

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών - lastpoint.gr

Με τον πιο σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της ΝΔ την πραγματική θέση της αναφορικά με το Μακεδονικό/Σκοπιανό, για το οποίο ως αξιωματική αντιπολίτευση πήρε τους δρόμους και τις πλατείες.

Έτσι, μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ και τις ευχαριστίες του τελευταίου για τις μάχες που έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην πορεία για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ,  το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών!(28/9/2020)

Μόνο που, ενεργώντας με κουτοπόνηρο τρόπο και υποτιμώντας -για άλλη μία φορά- τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, επέλεξαν η εν λόγω ανάρτηση για την Κοινή Δήλωση Ελλάδας – ΗΠΑ να δημοσιευθεί στα αγγλικά, και όχι στην ελληνική γλώσσα!

Εικόνα

«Οφείλουμε ένα διπλό άγαλμα στον Ζόραν Ζάεφ. Πρώτον για τη Συμφωνία των Πρεσπών που οριστικοποίησε τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Και δεύτερον γιατί εσχάτως μας διευκολύνει να παίζουμε καθυστέρηση στο ζήτημα της κύρωσης των τριών μνημονίων από την ελληνική Βουλή».

Η φράση ανήκει σε έμπειρο κοινοβουλευτικό της ΝΔ που αυτές τις ημέρες σχολίαζε με… ποδοσφαιρικό ύφος τις εξελίξεις των ημερών.

Άλλωστε μια από τις βασικότερες επιφυλάξεις της ΝΔ κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας αφορούσε ακριβώς το σκέλος της χρήσης του όρου «Μακεδονικός» για τη γλώσσα και την ταυτότητα.

Δηλ το όνομα Μακεδονία ως γεωγραφικός προσδιορισμός,προφανώς δεν ενοχλούσε τη ΝΔ,αν και το όνομα ήταν και είναι αυτό που προσδιορίζει τα παράγωγα σε γλώσσα και υπηκοότητα!!!

Αν, η γλώσσα ή υπηκοότητα ήταν για παράδειγμα ”Βορειο Μακεδονική” θα κάλυπτε τη ΝΔ;

Δείτε σε βίντεο τον Μητσοτάκη υπέρ της ονομασίας «Μακεδονία» για τα Σκόπια και από πίσω να τον χειροκροτεί ο Γκιουλέκας

Kώστας Γκιουλέκας

Μια Συμφωνία με πολλά προβλήματα, μια Συμφωνία εθνικά επιζήμια, με την οποία η Ελλάδα παραχώρησε γλώσσα, ιστορία, πολιτισμό και ταυτότητα, με το δικαίωμα που έδωσε στα Σκόπια να χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικός».

Τα είχαμε επισημάνει όλα αυτά τότε, ως αξιωματική αντιπολίτευση, και καταψηφίσαμε την Συμφωνία. Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προειδοποιήσεις μας και παρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, την υπέγραψε και την κύρωσε στην Βουλή, δεσμεύοντας έτσι με μια διεθνή Συμφωνία την Ελλάδα. Τώρα πια, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, υπάρχει το κράτος Βόρεια Μακεδονία, ενώ η μία, η μοναδική, η ελληνική Μακεδονία είναι μια περιφέρεια του ελληνικού κράτους.

Κύριε Γκιουλέκα ,αντί να σιωπήσετε,συνεχίζετε να παίζεται κρυφτούλι από αυτά που ήδη είχατε αποδεχθεί στο θέμα του σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό μπροστά απο τη λέξη ”Μακεδονία”

Ναι ή Οχι;;;

Για δείτε το βίντεο και εξηγήστε μας γιατί χειροκροτείτε:

dimitris-kouvelas-2.jpg

Δημήτρης Κούβελας

Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως φώναζε η πλειοψηφία των Ελλήνων πριν ολοκληρωθεί, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μεγάλο εθνικό λάθος, που φέρει τις υπογραφές Τσίπρα-Κοτζιά. Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ότι άπαξ και μπουν οι υπογραφές στο κείμενο, οι όροι δεν αλλάζουν και η Ελλάδα δεσμεύεται. Είναι φανερό από το κείμενο της συμφωνίας, ότι δώσαμε τα πάντα και δεν πήραμε τίποτα.

Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των γειτόνων είναι ξεκάθαρη. Δεν ανεχόμαστε παραβιάσεις της συμφωνίας σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων!

Από τη μιά μας λέτε ότι ”δώσαμε τα πάντα και δεν πήραμε τίποτα” και σε άλλο σημείο μιλάτε για παραβιάσεις  Ελληνικών συμφερόντων!!!

Για ποιά συμφέροντα μιλάτε που πλήττονται από τη συμφωνία αυτή εξαιτίας της ανακολουθίας των γειτόνων;;;

karaogloy.jpg

Θόδωρος Καράογλου

Η κάκιστη, η λεόντειος Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση πως ό,τι γράφει δεν ξεγράφει! Και η αλήθεια που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με την υπογραφή των Βουλευτών του και την υπογραφή των πρόθυμων «συνεταίρων» του, έδωσε το δικαίωμα στα Σκόπια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο. Όμως, ως εδώ και μη παρέκει!

Η Ελλάδα έχει διαπραγματευτικά «όπλα» στη φαρέτρα της και θα τα αξιοποιήσει, διότι η Κυβέρνηση της ΝΔ πράττει ό,τι είναι εθνικά ωφέλιμο προκειμένου να αμβλύνει τις συνέπειες μιας διεθνούς Συμφωνίας για την οποία εξ αρχής είχε εκφράσει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο την κάθετη διαφωνία της. Προειδοποιήσαμε πως αν η Συμφωνία αυτή υπερψηφιστεί από το Κοινοβούλιο, τότε δεν θα μπορέσει να καταργηθεί. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και σήμερα επιβεβαιωνόμαστε με τον χειρότερο τρόπο. Υπενθυμίζω ότι μια από τις βασικότερες επιφυλάξεις μας αφορούσε ακριβώς αυτό το σκέλος: Τη χρήση του όρου «Μακεδονικός» για τη γλώσσα και την ταυτότητα.

Ολοι στην ίδια γραμμή περί γλώσσας και ταυτότητα (λέτε προσεκτικά τώρα).

Για το όνομα κάποια αναφορά;Το σύνθετο όνομα που εσείς κάνατε Εθνική γραμμή,δεν θα πείτε κάτι;

Και ως πρώην Υπουργός πως ζητάτε η άλλοι να τηρούν τη συμφωνία,όταν εσείς κ Καράογλου αποφεύγεται (για να μη σας παρεξηγήσουν οι ψηφοφόροι σας) να ονομάζεται αυτό που αναπόφευκτα λέτε πρέπει να εφαρμόσετε και δεν αποκαλείται τη γείτονα χώρα με το σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν το όνομα ”Μακεδονία” όπως έλεγε η Εθνική σας γραμμή,δλδ ”Βόρεια Μακεδονία”;

(2012 με κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ!!!)

anastasiadis.JPG

Σάββας Αναστασιάδης

Η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντί να επιδιώξουν κοινή Εθνική γραμμή που θα οδηγούσε σε μία αξιοπρεπή και επωφελή συμφωνία για τη Χώρα μας, προσπάθησε για κομματικούς λόγους να πλήξει τη ΝΔ. Κατάφερε το αντίθετο. Δίχασε όμως τον Ελληνικό λαό και προχώρησε σε μία κακή και επιζήμια συμφωνία.

Επειδή γνωρίζουμε ότι υπήρχε, σε όλες τις κυβερνήσεις, η πίεση του ξένου παράγοντα για την ένταξη της Χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ και επειδή η ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είχε γίνει διεθνώς status guo, η αποδοχή μιας μεικτής ονομασίας erga omnes θα ήταν επιτυχία.

Όλα τα άλλα που συμπεριλαμβάνει η συμφωνία πιστεύω ότι δεν μας ευνοούν.

Για ποιά Εθνική γραμμή αναφέρεστε κ. Αναστασιάδη;

Να τη θυμίσουμε πάλι αυτή την Εθνική γραμμή που λέτε;

ΣΥΝΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ,ΕRGAS OMNES!!!

Για πείτε τι δεν έγινε από αυτή τη συμφωνία στο θέμα αυτό που και εσείς συμφωνούσατε;

Οσο για το διχασμό τα καταφέρατε μια χαρά να τον δημιουργήσετε,αρκεί να βρεθείτε στην εξουσία!!!

Αλήθεια τι εννοείται ”μεικτής ονομασίας erga omnes”;Λογοπαίγνια κάνετε για να μπερδεύετε το κόσμο;

Γιατί δεν βγαίνετε να μας πείτε ποια σημεία της συμφωνίας δεν μας ευνοούν ή απλά πετάτε ένα ”Όλα τα άλλα που συμπεριλαμβάνει η συμφωνία πιστεύω ότι δεν μας ευνοούν” και καθαρίσατε;;;

Για δείτε τι σας είπε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος σας, αντιπρόεδρός σας και Υπουργός Εξωτερικών στην βουλή!!!

vartzopoulos.jpg

Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών χάσαμε από τα αποδυτήρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και ως πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία τονίζει, ότι πρόκειται περί μιας κακής συμφωνίας. Ιδίως η αναγνώριση της υπάρξεως «Μακεδονικού» Έθνους και « Μακεδονικής» γλώσσης δεν είναι απλώς παραχάραξη της Ιστορίας αλλά και βιασμός της αλήθειας.

Εσείς μιλάτε για έθνος ό άλλο μιλάει για υπηκοότητα,βρείτε τελικά ΕΣΕΙΣ μια κοινή γραμμή σε όσα λέτε!!!

Για το όνομα ούτε κουβέντα και από τον κύριο Βαρτζόπουλο!!!

simopoulos.jpg

Στράτος Σιμόπουλος

Η συμφωνία δεν έχει γίνει αποδεκτή από ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού το οποίο στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Οι βουλευτές δεχόμαστε καθημερινά παραινέσεις ότι οι δεσμεύσεις της συγκεκριμένης συμφωνίας δεν πρέπει να προχωρήσουν.

Η λύση της εξίσωσης δεν είναι καθόλου απλή. Είναι δύσκολος ο συνδυασμός των ελληνικών συμφερόντων με βάση τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς και της παραδοσιακής άρνησης της ελληνικής ψυχής να αποδεχτεί μια άλλη Μακεδονία στα βόρεια σύνορά μας.

Και ο κύριος Σιμόπουλος στο ίδιο μοτίβο για κάτι που οι ίδιοι τους είχαν σαν Εθνική γραμμή!!!!

Αλήθεια όταν μιλούσατε για σύνθετο όνομα και αποδεχόσασταν το όρο Μακεδονία στην ονοματοδοσία που ΕΣΕΙΣ υποστηρίζατε δεν σκεφτήκατε την Ελληνική ψυχή;

Θέλω να ευχαριστήσω την εφημερίδα Μακεδονία απ όπου πήρα αποσπάσματα των δηλώσεων των βουλευτών της ΝΔ Θεσσαλονίκης (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Ομως δεν τελειώνω εδώ, παρακάτω σας έχω συμπυκνωμένα ΟΛΑ τα ντοκουμέντα και το  πρόσφατο ιστορικό, βήμα προς βήμα από το 1990 και μετά για το ”σκοπιανό”,”μακεδονικό”,βίντεο και δηλώσεις των πρωταγωνιστών!!!

Μια έρευνα που έκανα μαζί με τον Θ. Τοσουνίδη στην εκπομπή rapid test και σας την παρουσιάζω παρακάτω.

Με αυτή την έρευνά μας, θα πάρουν απάντηση όλοι οι κύριοι παραπάνω και φυσικά όσοι πλανήθηκαν από τα ψέματα τους….

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.