“Ανάβει φωτιές” στη Μεσόγειο η Τουρκία: Τα σχέδια για παράνομη ΑΟΖ με την Παλαιστίνη, με συνταγή Λιβύης

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με τη συνταγή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, ο αρχιτέκτονας της εισαγωγής του δόγματος της “γαλάζιας πατρίδας”

στην επίσημη πολιτική της Τουρκίας, ναύαρχος εν αποστρατεία Τσιχάτ Γιαϊτζί εισηγείται ανάλογη συμφωνία και με την Παλαιστίνη.

 

Είναι αυτός ο χάρτης που δημοσιεύει η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, δηλώνοντας ότι «Αυτή η συμφωνία θα αυξήσει τη διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης και ως εκ τούτου θα είναι πραγματική πολιτική υποστήριξη για την Παλαιστίνη». Μάλιστα ορίζει και το μέρος όπου μπορεί να υπογραφεί η συμφωνία υποδεικνύοντας τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Τουρκία ανάβει φωτιές στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ σε λίγες ώρες- και συγκεκριμένα αύριο το πρωί – ξεκινά η Σύνοδος των Αρχηγών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των Στρατιωτικών Επιτροπών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλε​ς, όπου βρίσκεται ήδη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Την Τετάρτη είναι η Σύνοδος Αρχηγών της ΕΕ και παρότι δεν είναι η Τουρκία στην ατζέντα των συζητήσεων, εκτιμάται ότι η Κύπρος θα θέσει το ζήτημα προστασίας της ΑΟΖ της, που αποτελεί και ΑΟΖ της ΕΕ, αφού η Τουρκία προσπαθεί να τεμαχίσει την Μεσόγειο γι’ ακόμη μια φορά.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.