Ήρθε η σειρά των Ελλήνων του Πόντου-Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η ιστορική αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 106 ολόκληρα χρόνια μετά την διάπραξη αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, αποδεικνύει ότι το πάθος, η πίστη και ο πατριωτισμός ενός λαού μπορεί να επιφέρει συντριπτικά χτυπήματα ακόμα και όταν ο εχθρός είναι πολλαπλάσιος, σε όλα τα επίπεδα.

Ο αγώνας του αρμενικού λαού ξεκίνησε πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των μαρτύρων από το μαχαίρι των Τούρκων. Από την «επιχείρηση Νέμεσις» όπου κι παιδιά και νέοι που επέζησαν από την γενοκτονία ως εκ θαύματος, έβαλαν στόχο της ζωής τους να αποδώσουν δικαιοσύνη κατά των εγκληματιών Τούρκων, έως την Κιμ Καρντάσιαν και τον Σερτζ Τανκιάν, τον εμβληματικό τραγουδιστή των system of a dοwn, που με δικά τους χρήματα οργάνωσαν την μεγαλύτερη εκστρατεία στις ΗΠΑ για την γνωστοποίηση της γενοκτονίας των Αρμενίων στο ευρύ κοινό.

Ειδικά η πασίγνωστη τηλεπερσόνα Kim Kardashian, πλήρωνε ολοσέλιδες διαφημίσεις στους New York Times, στις οποίες κατακεραύνωνε το τουρκικό κράτος! Προκαλώντας την οργή της Τουρκίας, που όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να την εμποδίσει.

Έτσι λοιπόν, γενιές πάνω στις γενιές, τα παιδιά των Αρμενίων μεγάλωναν με το «δεν ξεχνώ» σαν νανούρισμα. Δεν εγκατέλειψαν τη μάχη και σήμερα έζησαν μια μεγάλη δικαίωση. Μια δικαίωση που ανοίγει το δρόμο όχι μόνο για την ηθική αποκατάσταση των εκατομμυρίων θυμάτων, αλλά και για έμπρακτη νομική δράση κατά του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

Ήρθε η σειρά των Ελλήνων του Πόντου

Με αυτά τα τραγούδια, αυτά τα νανουρίσματα μεγαλώνουν τον τελευταίο αιώνα οι Πόντιες μάνες τα βλαστάρια τους. Διότι δεν υπάρχει ποντιακό σπίτι που η ρίζα του να μην έχει ποτιστεί με αίμα ηρώων και μαρτύρων. Δεν υπάρχει γέννα ποντιακή που να μην έχει δάφνες δόξας και ηρωισμού. Για την ακρίβεια, η θυσία ήταν το τίμημα για την επιβίωση των Ελλήνων του Πόντου.

Στον δρόμο λοιπόν των Αρμενίων, πρέπει όλοι να συμβάλουμε με κάθε τρόπο ώστε αυτοί οι μάρτυρες και οι ήρωες στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξη μας, να δικαιωθούν στα πέρατα της γης. Να αγαλλίαση η ψυχή των Αγίων προγόνων μας που έσωσαν την γενιά με πόνο, αίμα, κακουχίες, αλλά κυρίως πίστη!

Να αναθερμάνουμε την πίστη για την δικαίωση μέσα στις καρδιές μας και να την κάνουμε φλόγα δικαίου που θα κάψει το άδικο, σαν την ασβέστη φλόγα στο Ερεβάν. Αυτοί που τα αδέρφια μας οι Αρμένιοι την κρατούσαν ασβέστη για έναν αιώνα όμορφα και σήμερα χορεύουν γύρω της, δικαιωμένοι!

Ας αγωνιστούμε κι εμείς όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά για να επιτύχουμε το ποθούμενο: Την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στα πέρατα της γης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.