Όταν το ΕΛΙΑΜΕΠ έφερε τον Τούρκο ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου για να κάνει διάλεξη στους Έλληνες για τα ελληνοτουρκικά!

Μετά τις αποκαλύψεις του wikileaks που έφερε στην επιφάνεια το pronews.gr για τις συμβουλευτικές εκθέσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ για την Τουρκία που ο τότε Γενικός Διευθυντής του και νυν Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης έστελνε στο γραφείο του Ερντογάν, θυμόμαστε άλλες στιγμές της εποχής 2010-2011 που το ΕΛΙΑΜΕΠ είχε έρθει πολύ «κοντά» με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου του 2011 στον κολοφώνα αυτής της σχέσης, το ΕΛΙΑΜΕΠ σε μία πρωτοφανή κίνηση, έφερε τον ίδιο(!) τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να κάνει «διάλεξη» στους Έλληνες πολίτες για τα ελληνοτουρκικά. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΕΠ διαβάζουμε: «Το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής οργάνωσε στις 8 Μαρτίου 2011 κλειστή συζήτηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός “νέου παραδείγματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο πλαίσιο του μεταβαλλόμενου στρατηγικού περιβάλλοντος”, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης των δύο χωρών…».

Στη φωτό ο τότε Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου μαζί με τον νυν πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκά Τσούκαλη.

Υπενθυμίζουμε πως η έκθεση που απέστειλε ο κ.Ντόκος στην Τουρκία το 2010 είναι αποθεωτική για τον Αχμέτ Νταβούτογλου και χαρακτηρίζει το νεο-οθωμανικό του δόγμα με το οποίο ήθελε να υποτάξει την Ελλάδα ως «φιλελεύθερο»!

Μάλιστα δεν ήταν η μόνη έκθεση του ΕΛΙΑΜΕΠ για τον Νταβούτογλου, καθώς έχει αναλύσει και το δόγμα του σε σχέση με την Αραβική Άνοιξη. Αναρωτιόμαστε αν στάλθηκε κι αυτή στην τουρκική πρεσβεία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.