Πρωτοφανής πρόκληση: Ο Βούλγαρος αντιπρόεδρος δημοσίευσε χάρτη που περιείχε και τμήμα της Ελλάδας

Σε μία πρωτοφανή πρόκληση προέβη ανήμερα της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της χώρας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ. Συγκεκριμένα, στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ανήρτησε μία φωτογραφία, όπου μία γυναίκα κρατά στην αγκαλιά της ένα μωρό και υπάρχει ένας χάρτης, στον οποίο εμφανίζεται η «Μεγάλη Βουλγαρία». Ένας χάρτης, όπου έχουν “προσαρτηθεί” στη Βουλγαρία η μισή επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας, μικρό τμήμα της Σερβίας και τμήμα της Ελλάδας.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ανάρτησή αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και δεν έτυχε της υποδοχής που, ενδεχομένως, το κορυφαίο κυβερνητικό της Βουλγαρίας να ανέμενε.

Υπήρξε σωρεία επικριτικών σχολίων με χρήστη του Facebook να αναφέρει χαρακτηριστικά: “Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον ότι ένα άτομο του οποίου το επώνυμο υποδεικνύει σαφώς μια ελληνική καταγωγή (Σαρακατσάνοι) μπορεί να είναι τόσο Βούλγαρος εθνικιστής. Είναι επίσης λυπηρό και μπανάλ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.