ΑΦΩΝΗ ΠΑΛΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:Οι Τούρκοι παρενόχλησαν ερευνητικό του East Med εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Η Τουρκία «ακυρώνει» πάλι την ελληνική κυριαρχία! Ταυτόχρονα με την έκδοση τουρκικής NAVTEX η οποία ακρωτηριάζει τον εθνικό κορμό, ενώ η κυβέρνηση παραμένει άφωνη.

Τουρκική Φρεγάτα λοιπόν παρενόχλησε νότια της Κρήτης ιταλικό ερευνητικό που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του EastMed. Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία ευθέως παρεμποδίζει τις εργασίες του αγωγού ο οποίος αποτελεί το μοναδικό δώρο που έχει κάνει η Αμερική στην Ελλάδα, σε επίπεδο γεωπολιτικής στήριξης. Μην λησμονούμε ότι μέχρι σήμερα η Τουρκία απλώς απειλούσε για τον αγωγό East Med, ουδέποτε όμως είχε τολμήσει να αμφισβητήσει με τέτοιον τρόπο την κατασκευή του, αλλά και την ελληνική εθνική κυριαρχία!

Μιλάμε για μία ενέργεια πολεμικού τύπου που δείχνει ότι η Τουρκία επιδιώκει πολεμική σύρραξη ή συνθηκολόγηση της Ελλάδας υπό όρους ηττημένου σε πολεμική αναμέτρηση.

Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα αναμένουν -εναγωνίως- την απάντηση της Αγκυρας για το αν και πότε θα συνεχισθούν οι διερευνητικές επαφές, χωρίς να καταλαβαίνει κανείς γιατί τόσο πολύ βιαστήκαμε να δώσουμε συγχωροχάρτι στον Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της.

Με βάση το δόγμα ότι «χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει τίποτε στην περιοχή», στο στόχαστρό της αυτή τη φορά βρέθηκε ένα ιταλικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης και εκτελεί εργασίες για λογαριασμό της κοινοπραξίας για τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, στον οποίο τόσο πολλά έχει επενδύσει η ελληνική πλευρά τουλάχιστον διπλωματικά. Μια τουρκική φρεγάτα, λοιπόν, παρακολούθησε και προσέγγισε το συγκεκριμένο πλοίο, μένοντας συνεχώς μαζί του και φτάνοντας μέχρι δυτικά της Καρπάθου.
Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα της Αγκυρας, που δείχνει ότι, παρά τις διερευνητικές επαφές, δεν είναι διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω στην τακτική της στην ανατολική Μεσόγειο. Αλλωστε, συνεχίζει να υπερασπίζεται το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο επικαλύπτει σχεδόν το σύνολο της περιοχής από την οποία θα διέρχεται ο ΕastΜed.

Το πολιτικό διακύβευμα από τη συμφωνία για τον EastMed είναι ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θεωρούν ότι υπάρχει συνέχεια των θαλάσσιων ζωνών τους, χωρίς να παρεμβάλλονται αντίστοιχες τουρκικές ζώνες. Η τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή, υπό διάφορες μορφές, έχει σκοπό ακριβώς να αποδείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας προωθείται τόσο επιθετικά από την Αγκυρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.