Η Τουρκία έχει θέσει τους στόχους της και έχει λάβει τις αποφάσεις της. Εμείς τι κάνουμε;

Του Χασάπη Πέτρου

Η ανθρωπότητα βρίσκεται αυτή την ιστορική περίοδο σε μεταβατική φάση διαγκωνισμών για την επόμενη μέρα. Στο ένα μέρος υπάρχει μια επιθετική παγκοσμιοποίηση που στοχεύει κατευθείαν εναντίον των εθνικών κρατών και των εθνικών κοινωνιών που αποτελούν αναγκαίο υλικό των εθνικών κρατών και στο άλλο, κάποια εθνικά κράτη προσπαθούν να αντισταθούν, να δημιουργήσουν μια αντίπαλη κατάσταση και να παίξουν ρόλο στη νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί.

Η επόμενη μέρα αυτής της κατάστασης, θα οδηγήσει, είτε με διεθνή σύγκρουση είτε χωρίς αυτή, μάλλον προς έναν πλανητικό συμβιβασμό μεταξύ της διεθνούς οικονομικής ελίτ (που ηγείται της παγκοσμιοποίησης) και των λίγων ισχυρών εθνικών κρατών – πόλων, που θα επικρατήσουν, με δορυφοριοποιημένες γύρω τους επαρχίες – πρώην ανεξάρτητα κράτη. ΗΠΑ, Γερμανία (μέσω της γερμανικής ΕΕ), Ρωσία και Κίνα είναι τα βασικά εκείνα εθνικά κράτη που σπεύδουν να λάβουν θέση ισχυρών πόλων στη νέα τάξη πραγμάτων. Εδώ θέλει προσοχή. Ακριβώς μια τέτοια θέση ισχυρού παγκόσμιου πόλου στην επόμενη μέρα, σπεύδει να καταλάβει και η Τουρκία, όσο και αν αυτό ηχεί περίεργο στα αυτιά μας.

Η Τουρκία λοιπόν στοχεύει στο να αποτελέσει έναν ισχυρό παγκόσμιο πόλο, δορυφοριοποιώντας γύρω της όλα τα ισλαμικά κράτη. Επειδή η τουρκική ελίτ βλέπει ότι μόνη της η Τουρκία δεν μπορεί να παίξει φυσικά κανένα σοβαρό ρόλο, προσπαθεί να αποτελέσει τον παγκόσμια εκφραστή όλου του Ισλάμ, καθόσον διαπίστωσε ότι το μόνο όπλο που διαθέτει για να αποτελέσει ισχυρό πόλο είναι ακριβώς αυτό.

Εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να αντιληφθούμε έγκαιρα αυτά τα μακρόπνοα σχέδια της Τουρκίας. Στα σχέδια αυτά της Τουρκίας, δεν χωράει η Ελλάδα με τη σημερινή της μορφή. Θα πρέπει (κατά την Τουρκία και όχι μόνο) να συρρικνωθεί, να απωλέσει κάθε κυριαρχία στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο και είτε να δορυφοριοποιηθεί στην Τουρκία, είτε να μετατραπεί σε ένα ακρωτηριασμένο γερμανικό προτεκτοράτο. Η οποιαδήποτε άρνηση της Ελλάδας να υποκύψει και να παραδοθεί θα οδηγήσει αναγκαστικά σε πόλεμο. Οι πιέσεις από Τουρκία και Γερμανία είναι πλέον πολύ ασφυκτικές.

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για τις εξελίξεις που έρχονται; Θα υποκύψουμε τελικά στους θρασύδειλους Τούρκους που προχωρούν πάντα μέχρι εκεί που δεν βρίσκουν σοβαρή αντίσταση ή θα αντισταθούμε;

Θέλουμε να δούμε την Τουρκία έναν παγκόσμιο ισχυρό πόλο και μάλιστα σε βάρος μας; Περνάει άραγε από το μυαλό μας, ότι μπορεί να γίνουμε εμείς ένας παγκόσμιος ισχυρός πόλος αντί της Τουρκίας; Και το εξηγώ. Αν συνυπολογίσουμε στην έκταση της στεριάς μας (ενδοχώρας και νησιών) και την έκταση της ΑΟΖ που μας αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο και η οποία στα επόμενα χρόνια θα μετατραπεί με βεβαιότητα σε χωρικά ύδατα, ήδη πολλά κράτη κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, τότε έχουμε ήδη μεγαλύτερη έκταση από την Τουρκία και μάλιστα μια έκταση που βρίθει από πλουτοπαραγωγικούς πόρους σε στεριά και θάλασσα. Επομένως, για ποιο λόγο να μην είμαστε εμείς οι βασικοί παίκτες στο αυριανό παγκόσμιο σκηνικό, αλλά να γίνουν οι Τούρκοι με τα δικά μας πλούτη;Ποιος πραγματικός πατριώτης Έλληνας το θέλει αυτό;

Δεν έχουμε φυσικά, όχι μόνο ισχυρή εθνική οικονομία αυτή τη στιγμή, αλλά ούτε καν εθνική οικονομία, αν και όπως είπαμε, είμαστε ένα πλούσιο σε πόρους κράτος. Όλα όμως αυτά μπορούν να αλλάξουν ταχύτατα υπέρ ημών, πιστεύοντας απλά στον εαυτό μας και κάνοντας μερικές εύστοχες και γρήγορες κινήσεις. Το θέμα είναι να πείσουμε διπλωματικά κάποιους ότι εμείς είμαστε πιο αξιόπιστοι και πιο ικανοί να παίξουμε το ρόλο που διεκδικεί η Τουρκία. Να κάνουμε τις κατάλληλες στρατηγικές συμμαχίες και να βγούμε στο πεδίο ισχυροί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.