Συνεχίζονται οι ενέργειες του Ράμα για την υφαρπαγή των περιουσιών στη Χιμάρα

Συνεχίζονται οι ενέργειες του Ράμα για την υφαρπαγή των περιουσιών στη Χιμάρα

Με μια λιτή κυβερνητική απόφαση και την αιτιολογία της αλλαγής των εντύπων εγγραφής και πιστοποίησης ιδιοκτησίας, ο Ράμα θέτει σε αχρηστία τους τίτλους ιδιοκτησίας που έχουν εγγραφεί στη Χιμάρα.

Με την κυβερνητική απόφαση 782 από 7/10/2020 με τίτλο αλλαγή εντύπων εγγραφής και πιστοποίησης περιουσιών, πλέον δεν θα έχουν καμία νομική ισχύ τα υπάρχοντα πιστοποιητικά εγγραφής περιουσιών στις περιοχές που δεν έχει πραγματοποιηθεί καταγραφή στο κτηματολόγιο.

Το 90% των περιπτώσεων αυτών αφορά την ευρύτερη περιοχή της Χιμάρας, το Φοινίκη και την Κονίσπολη.

Ενώ τα παλιά πιστοποιητικά περιουσιών ανέφεραν πως “Το παρόν έγγραφο αποτελεί έγγραφο που πιστοποιεί την εγγραφή της περιουσίας στον κατάλογο περιουσιών …” τα νέα πιστοποιητικά στην επικεφαλίδα τους γράφουν

“Το παρόν δεν αποτελεί πιστοποιητικό εγγραφής της περιουσίας αλλά βεβαιώνει πως ο ενδιαφερόμενος έχει καταθέσει τα σχετικά έγγραφα για την εγγραφή της”

Αυτό έχει ως συνέπεια την αχρήστευση των πιστοποιητικών που είχαν εκδοθεί μέχρι τώρα στις περιοχές που δεν έχει γίνει η εγγραφή στο κτηματολόγιο.

Πλέον το μόνο έγγραφο που αποτελεί αναγνωρισμένο τίτλο ιδιοκτησίας είναι αυτό που έχει εκδοθεί από το κτηματολόγιο.

Όπως προαναφέρθηκε, σε αρκετές περιοχές που διαβιεί η ελληνική μειονότητα δεν έχει γίνει καταγραφή και εγγραφή στο κτηματολόγιο της χώρας.

Συνεχίζονται οι ενέργειες του Ράμα για την υφαρπαγή των περιουσιών στη Χιμάρα

 

Σε μια περίοδο που όλες οι ανεπτυγμένες χώρες δοκιμάζονται από την πανδημία του Covid-19, η Αλβανία συνεχίζει ακάθεκτη το σχέδιο της υφαρπαγής των περιουσιών αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η υλοποίηση του είναι υψίστης σημασίας για το αλβανικό κράτος και παρακράτος.

Η πρόσφατη αυτή απόφαση στερεί την δυνατότητα πιστοποίησης της περιουσίας των κατοίκων στις δημόσιες υπηρεσίες και στις δικαστικές αίθουσες.

himara.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.