Πικραμμένος: Δεν είναι κατάλληλη στιγμή για επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια

Την άποψη ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος .

«Δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για επέκταση στα 12 μίλια, όταν έχουμε πλοία τα οποία διέρχονται πλησίον των χωρικών μας υδάτων.

Όμως κάθε κυβέρνηση και η παρούσα, αλλά και κάθε ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προετοιμάσει τη χώρα ώστε την κατάλληλη στιγμή να μπορέσει να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια.

Πρέπει η χώρα να μπορεί να είναι έτοιμη από κάθε πλευρά, και διπλωματικά και από πλευράς εξοπλισμών», είπε σε συνέντευξη του στο Κανάλι της Βουλής και πρόσθεσε:

«Το πότε θα προχωρήσουμε στην επέκταση των 12 μιλίων θα το κρίνει ο πρωθυπουργός μαζί με την κυβέρνηση και με τα επιτελεία του στρατού, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες.

Εμείς πρέπει να δραστηριοποιηθούμε σε όλους τους τομείς. Έχει δραστηριοποιηθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στον τομέα της διπλωματίας.

Έχει εξασφαλίσει πια, πράγμα το οποίο είναι πάρα πολύ ουσιαστικό και δεν ξέρω αν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό ακόμη, να είναι ισοδύναμος συνομιλητής και εταίρος με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα όμως πιστεύω ότι πρέπει να θωρακίσουμε και τη χώρα.

Πρέπει να εξασφαλίσουμε πολύ γερό αμυντικό σύστημα, να αγοράσουμε πλοία, αεροπλάνα, έτσι πιστεύω. Διότι δεν θα ησυχάσουμε εύκολα από τον γείτονα μας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.