Δρομολογείται επιδότηση για 100.000 θέσεις εργασίας – Όσα πρέπει να γνωρίζετε (βίντεο)

Από τον ερχόμενο μήνα και συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ το πρόγραμμα για τις 100.000 νέες θέσεις εργασίας, με συνολικό κονδύλι τα 400.000.000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα αυτό εντάσσονται όλες οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληγεί ή όχι από την πανδημία, με βασική προϋπόθεση να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες.

Οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω του περιφερειακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Με το πρόγραμμα θα υπάρχει εξάμηνη κρατική επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών και ρήτρα απολύσεων για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Αφορά νέους μισθωτούς υπαλλήλους και ανέργους. Για τους μακροχρόνια ανέργους, θα υπάρχει ένα έξτρα μπόνους της τάξης των 200 ευρώ το μήνα.

Το νέο αυτό πρόγραμμα σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δημοσιογράφος Ντίνος Σιωμόπουλος εκφράζοντας την ένστασή του σχετικά με το κατά πόσο θα εκδηλώσει ενδιαφέρον ο εργοδότης τη στιγμή που υπάρχει η ρήτρη μη απόλυσης.

Ο κ. Σιωμόπουλος ανέφερε τις βασικές διαφορές μεταξύ του νέου αυτού προγράμματος και του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ λέγοντας πως στο δεύτερο δεν γίνεται πρόσληψη, αλλά ό εν ενεργεία εργαζόμενος δουλεύει τις μισές μέρες και για τις υπόλοιπες επιδοτείται από το κράτος στο 60% του μισθού του.

Αναφέρθηκε και στις εφορίες, οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω κορωνοϊού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν είτε μέσω διαδικτύου είτε δια ζώσης κατόπιν ραντεβού με την εκάστοτε ΔΟΥ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.