Μ.Ντράγκι: «Καλές οι επιδοτήσεις αλλά πρέπει να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας»

Ο Μάριο Ντράγκι, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ζήτησε από τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και όχι απλά να δίνουν επιδοτήσεις. 

«Οι επιδοτήσεις θα πρέπει να δοθούν αλλά ταυτόχρονα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Ντράγκι σε διαδικτυακή εκδήλωση.

«Είναι πολύ καλό εάν μια κυβέρνηση καταφέρει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να λάβει επιδοτήσεις είναι πολύ καλό για τους νέους». Ο Ντράγκι διατηρεί σε μεγάλο βαθμό χαμηλό προφίλ μετά την αποχώρησή του από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο, αλλά έχει επανέλθει τις τελευταίες εβδομάδες σχολιάζοντας την απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού. Την Τρίτη, μίλησε για την πολιτική υγείας.

«Πρέπει να ξοδέψουμε πολύ περισσότερα για την υγεία», είπε στον Filippo Crea, εκδότη του European Heart Journal. Για τις περισσότερες κυβερνήσεις, η πανδημία υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης καλών εγκαταστάσεων φροντίδας και ενός ισχυρού συστήματος, είπε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.