Παρέμβαση Λαγκάρντ: Καλύτερα μεγάλο πακέτο λίγο αργότερα, παρά βιαστική συμφωνία σε μικρό

Μηνύμα της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με πολλούς αποδέκτες – Χρειάζεται «φιλόδοξη συμφωνία» για το «μέγεθος και τη σύνθεση» του πακέτου

Είναι καλύτερο για τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν ένα φιλόδοξο πακέτο οικονομικής βοήθειας παρά να καταλήξουν σε μια βιαστική συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

«Στην ιδανική περίπτωση, η συμφωνία των ηγετών θα πρέπει να είναι φιλόδοξη όσον αφορά το μέγεθος και τη σύνθεση του πακέτου, σε γενικές γραμμές σύμφωνα με όσα έχει προτείνει η Επιτροπή», δήλωσε ο Λαγκάρντ στο πρακτορείο Reuters.

«Από την άποψή μου, είναι καλύτερο να συμφωνηθεί ένα φιλόδοξο εργαλείο σε αυτές τις γραμμές, ακόμα κι αν χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος. Ελπίζω ότι οι ηγέτες θα συμφωνήσουν σε κάτι φιλόδοξο και όχι γρήγορο.»

Το πακέτο οικονομικής βοήθειας που είναι σχεδιασμένο να προστατέψει την ευρωπαϊκή οικονομία από τη βαθύτερη ύφεση που έχει γνωρίσει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο παραμένει μετέωρο εν μέσω της σύνοδου κορυφής, καθώς οι ηγέτες διαφωνούν για τις λεπτομέρειες του για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να καθυστερήσει ή να μειωθεί δραστικά η «δύναμη πυρός» του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.