“Οι προτάσεις της περιβόητης Επιτροπής Πισσαρίδη του Μητσοτάκη είναι ό,τι ήθελε να κάνει η τρόικα τα πρώτα χρόνια των μνημονίων” δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (ηχητ.)

«Η επιτροπή Πισσαρίδη επιμένει σε βίαιο μετασχηματισμό της οικονομίας με μετατροπή μικρομεσαίων επιχειρηματιών σε μισθωτούς, αντί να στηρίξει το επιχειρείν».

Τα πρώτα χρόνια των μνημονίων χάσαμε 250.000 επιχειρήσεις και 800.000 Έλληνες έμειναν άνεργοι, τώρα το επόμενο τρίμηνο κινδυνεύουν με λουκέτο τρεις στους δέκα μικρομεσαίους και να μείνουν άνεργοι άλλοι 190.000 συμπολίτες μας, αλλά η επιτροπή Πισσαρίδη επιμένει σε βίαιο μετασχηματισμό της οικονομίας με μετατροπή μικρομεσαίων επιχειρηματιών σε μισθωτούς, αντί να στηρίξει το επιχειρείν με κίνητρα για clusters, αύξηση ανταγωνιστικότητας, δημιουργία αλυσίδων αξίας, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ο κ. Καββαθάς με αφορμή την δημοσίευση της έκθεσης της ΓΣΕΒΕΕ για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και τις Μικρές Επιχειρήσεις, αναφέρθηκε στο πώς ενώ ένα τμήμα των επιχειρήσεων έχει την ρευστότητα και την εργαλεία για να περάσει στην νέα εποχή, άλλοι μένουν πίσω, κάτι που θα διευρυνθεί λόγω της κρίσης που έφερε η πανδημία, με πλήγμα στα έσοδα, τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.