Λήγει η νομοθεσία για δωρεάν roaming στην ΕΕ – Τι ακολουθεί;

Η Κομισιόν ξεκινά δημόσια διαβούλευση 12 εβδομάδων για την αναθεώρηση και την παράταση του κανονισμού για την περιαγωγή που ισχύει από τον Ιούνιο του 2017.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το «Roam like at Home», ένα από τα πιο εμβληματικά επιτεύγματα της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, έχει ωφελήσει εκατομμύρια ταξιδιώτες στην ΕΕ. Καθώς η ισχύουσα νομοθεσία λήγει τον Ιούνιο του 2022, η Κομισιόν αναμένει ότι θα πρέπει να προτείνει έναν νέο κανονισμό για να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς και, ως εκ τούτου, θα επανεξετάσει και θα παρατείνει τον κανονισμό για την περιαγωγή. Με την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης, αυτή η διαδικασία ξεκινά.

Η Margrethe Vestager, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Κομισιόν, δήλωσε ότι η κατάργηση της περιαγωγής είναι μια συγκεκριμένη βελτίωση της καθημερινής ζωής για τους Ευρωπαίους, προς όφελος των καταναλωτών. «Η περιαγωγή στο εξωτερικό χωρίς φόβο απρόβλεπτων δαπανηρών τιμολογίων μετά την επιστροφή από διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι είναι πλέον φυσιολογική για τους Ευρωπαίους πολίτες. Η κατανάλωση έχει αυξηθεί και η ζήτηση για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας δείχνει ότι το «Roam like at Home» μετατράπηκε σε συνήθεια. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορούν να απολαμβάνουν αυτά τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα».

Ο Thierry Breton, Επίτροπος για την εσωτερική αγορά, δήλωσε: «Το καλοκαίρι του 2019, οι Ευρωπαίοι χρησιμοποίησαν 17 φορές περισσότερα δεδομένα κατά την περιαγωγή από ό, τι πριν από την κατάργηση των επιβαρύνσεων περιαγωγής. Η περιαγωγή χωρίς χρεώσεις επιτρέπει σε εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ να παραμένουν συνδεδεμένοι, ενώ ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Τα επαγγελματικά ταξίδια και η εξ αποστάσεως εργασία είναι πιο προσιτά, γεγονός που ωφελεί ιδιαίτερα τις ΜΜΕ. Η Κομισιόν εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι Ευρωπαίοι μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στα οφέλη της περιαγωγής χωρίς επιπλέον χρεώσεις στην ΕΕ».

πηγή: economytoday

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.