Ιβάν Σαββίδης: Συμφωνία 205 εκατ. ευρώ για απόκτηση του Πόρτο Καρράς

Σε ακόμη μία μεγάλη επένδυση στον τομέα του Τουρισμού προχωρά ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς ήρθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την απόκτηση του Πόρτο Καρράς.

Οι συζητήσεις του ομογενούς επιχειρηματία με την Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ είχαν περάσει από διάφορα στάδια. Κάποια στιγμή, το διαφαινόμενο deal οδηγήθηκε σε «ναυάγιο». Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα υπήρξε αναθέρμανση του ενδιαφέροντος και τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4) έγινε επισήμως γνωστή η κατ’ αρχήν συμφωνία των δύο πλευρών.

Το συνολικό ποσό που θα δαπανήσει ο Ιβάν Σαββίδης για την απόκτηση του Πόρτο Καρράς ανέρχεται στα 205 εκατ. ευρώ.

Η επιβεβαίωση του deal

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ, επιβεβαιώνει ότι «μεταξύ αφενός της θυγατρικής της “T.O. International Holding Ltd” και αφετέρου της “BELTERRA INVESTMENTS Ltd” (σ.σ.συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη) ολοκληρώθηκαν κατ’ αρχήν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την πώληση μετοχών της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε» και αναμένεται κατ’ αρχήν η άμεση σύναψη της συναλλαγής».

Τι περιλαμβάνει η αγορά

Σύμφωνα πάντα με το επίσημο ανακοινωθέν, η συναλλαγή θα περιλαμβάνει:

«Την πώληση α) των μετοχών θυγατρικών εταιρειών της εταιρείας που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» και δη των εταιρειών «ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΚΟΛΦ Α.Ε.», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.» και β) περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» καθώς και των μετοχών όλων των παραπάνω εταιρειών που ανήκουν σε συνδεδεμένα με την εισηγμένη εταιρεία πρόσωπα».

Το τίμημα για το Πόρτο Καρράς και οι ταμειακές υποχρεώσεις

Όπως αποκαλύπτεται στην ανακοίνωση της πωλήτριας εταιρείας, «το κατ’ αρχήν συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η Belterra Investments Ltd για την απόκτηση όλων των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται στο ποσό των 205.000.000 ευρώ, ενώ το τίμημα που αντιστοιχεί εν τέλει στην εισηγμένη και τη θυγατρική αυτής “T.O. International Holding Ltd” για τα περιουσιακά στοιχεία που τους αντιστοιχούν ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 168.884.530 ευρώ (εάν ελεύθερα υποχρεώσεων /debt free basis)».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι «το τίμημα για την αγορά του συνόλου των μετοχών της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» μειώνεται κατά 53.994.360 ευρώ που θα καταβληθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» για τις οποίες έχει εγγυηθεί η εισηγμένη. Παράλληλα, στους όρους της σχεδιαζόμενης συναλλαγής στο παρόν στάδιο περιλαμβάνονται η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων (full due diligence) από την αγοράστρια και η παροχή συνήθων εγγυοδοτικών δηλώσεων των πωλητών, τα οποία ενδέχεται να έχουν επίπτωση στο τίμημα».

Εκτός deal ο κατασκευαστικός κλάδος

Στο τέλος της ανακοίνωσης, διευκρινίζεται ότι «στο πλαίσιο των ως άνω διαπραγματεύσεων, ο κατασκευαστικός κλάδος της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» δεν αποτελεί τμήμα της συναλλαγής και πρόκειται να εισφερθεί εν τέλει σε θυγατρική εταιρεία της Τεχνικής Ολυμπιακής. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.