Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε η πλατφόρμα – Υποβολή δηλώσεων με τέσσερα κλικ

Ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να δηλώσουν στους δήμους τα σωστά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, προκειμένου να γλιτώσουν από πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις.

H προθεσμία διόρθωσης των τετραγωνικών λήγει στις 31 Μαρτίου του 2020, ενώ όσοι προχωρήσουν σε ρύθμιση αυθαιρέτων μετά την 31 Μαρτίου έχουν προθεσμία να δηλώσουν τις επιφάνειες των συγκεκριμένων χώρων έως τις 30 Ιουνίου του 2020.

Υποβολή της αίτησης με τέσσερα βήματα

Η δήλωση της πραγματικής επιφάνειας των ακινήτων θα ολοκληρώνεται σε 4 βήματα, ενώ δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού καθώς η πλατφόρμα αντλεί στοιχεία από το Περιουσιολόγιο Ε9 της ΑΑΔΕ και το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ. Για την διόρθωση της επιφάνειας των ακινήτων τους θα πρέπει να ακολουθήσουν τα τα εξής βήματα:

-Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν τη διεύθυνσηhttps://tetragonika.govapp.gr/ πατώντας πάνω στο “Είσοδος πολιτών για δήλωση διόρθωσης τ.μ. ακινήτων” .

-Στη σελίδα των δηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν “Δημιουργία Νέας Δήλωσης”. Εκεί θα δηλωθούν όλα τα ακίνητα. Σημειώνεται ότι όλες οι δηλώσεις γίνονται με τον αριθμό παροχής για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ή ανά ακίνητο σε περίπτωση που δεν είναι ηλεκτροδοτούμενο. Εάν το ακίνητο είναι είναι παροχή, τα στοιχεία θα εμφανίζονται αυτόματα στη δήλωση και όσα ακίνητα έχει ο ενδιαφερόμενος στον δήμο με τον ίδιο αριθμό παροχή.

-Θα επιλέξουν το ακίνητο που πρέπει να διορθωθεί και θα προσθέσουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα.Θα ζητηθούν από τον ενδιαφερόμενους στοιχεία επικοινωνίας (email) και τηλέφωνο επικοινωνίας εφόσον χρειαστούν.

-Τέλος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση πατώντας το κουμπί “Υποβολή”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.